Viktig denna veckan också!




Tjoohooo för mig!
Jag har varit en god viktväktare den gångna veckan också....

vågen visade fina -1,2 kg

Hurra för mig!

Mamma har också varit duktig.. -2 kg på henne, kompenserade för förra veckan, då det endast blev 0,1 kg ner... Hon var överlycklig!

Nu kör vi vidare för en ännu bättre vecka nästa vecka! ;)

Puss på er


Rimligt???

Sitter som vanligt och tittar på Biggest Loser, ngt jag gör varje söndag morgon typ.

Men jag kan inte sluta att förundras och irritera mig på deras resonemang!

Jag förringar INTE deras prestationer, men jag tycker inte att det är rimligt!

Deltagarna anser att dom BÖR ha gått ner 3-4 kg/vecka! Dom blir besvikna, arg, ledsna och utröstade om dom "bara" har gått ner 1 kg sen förraveckan!

IDIOTI!!!!

Vem kan gå ner 1 kg/vecka och INTE vara nöjd???

Men visst om man inte gör annat än tränar och sover, då kanske man kan gå ner mer per vecka!

Men när deltagarna hoppas och tror att det är RIMLIGT att dom ska ha gått ner 5-8 kg på en vecka då blir jag bara förbannad!

Vem fan går ner 8 kilo på en vecka?? det spelar ingen roll om du så väger 200 kilo.... Det kan inte under några omständigheter vara sunt att gå ner 8 kilo på en vecka!

Men varför inte, skicka mig till en ransch på vischan, ge mig en personlig tränare och servera mig maten, betala mina räkningar under tiden jag är borta,så ska jag också kunna fixa mina -10 kilo till jul, fast på två veckor! Låter skönt..... Men ORIMLIGT!


Den stora ord-dagen!

Det är en stolt Mamma Kim som skriver detta inlägg!
Igår hade Freja en stor ord-dag. Jag blev så stolt,lycklig och lite förvånad!
Dagis är verkligen en språkutvecklare,samspelet med alla barnen och alla roliga äventyr som dom gör under dagarna, gör att jag har märkt på Freja att hon nu tagit ett språng fram i sin språkutveckling!

Igår fick Johan och jag äran att höra vår lilla loppauttala följande ord:

* Morfar
* Äta
* Äpple
* Ute
* Sluta
* Akta

Men favvo-ordet alla kategorier är ändå: NEJ!

*fnissar*

Det spelar ingen roll vad man frågar lilloppan, svaret är garanterat ändå NEJ, oavsett om det egentligen är det eller inte.... Oftast nej med ett tillhörande huvudskak och ett litet smile!

Finaste lilla loppan!


”SOFT HANDS, KIND HEART HAND CREAM”.



Nu är det DIN tur att gör något åt trafficking-problemet! Ibland känner man sig hjälplös och maktlös.
Trafficking är hemskt och brutalt och många oskyldiga drabbas.



Just nu samarbetar The Body Shop med EPCAT. Köp handkrämen Soft Hands Kind Heart Hand Cream så går 77 kr direkt till EPCAT, Dina händer får skön omvårdnad samtidigt som du ger en hjälpande hand till de som bäst behöver den.


 

Adopt this banner

Kom igen nu, gör som jag och köp denna produkt från The Body Shop och gör vad du kan för att hjälpa de som blivit offer för trafficking!

Känn pepp!

Måste bara säga det att det finns en tjej vid namn Cindy som är så jävla GRYM!!!
När jag läser hennes blogg och för söta kommentarer i min blogg av henne blir jag glad!

Hon precis som jag, har gjort en viktresa utan dess like, och kämpar fortfarande!

Vill ni har ngn som kan inspirera er om ni kämpar mot er övervikt så läs hennes blogg. Blev så stolt över henne idag att jag började gråta!!

You go girl!!!!


Nöjd!

Var och vägde mig idag. Det gick bra. -0,8 kg! Alltid något! Känns bra, nu är jag igång. Då kör vi på 0,8 kg nästa vecka också hihi

Religiös!

Förstår inte dom som säger att fotboll inte är en religion, ikväll blev jag tveklöst religiös! Malmö vann mot Elfsborg ikväll med makalösa 5-0. Det finns ju inte på världskartan! Galet, underbart, härligt! Vilken målfest! Ikväll somnar man gott, skönt att Malmö iaf levererar en STORmatch den här säsongen!

SÅ härligt!

Gud vilken härlig promenad jag tog!

solen sken, himlen var molnfri, inga vindar, träden börjar ändra färg, fåglarna kvittra!
Skön, hög luft!!!

1 timmespromenad blev det! Känns gott i hela kroppen, lite lagom trött nu! Men shit va bra det känns!

Nu ska jag bara slappa och ta det lugnt. Ikväll vankas det bio med Sarah!


Morgonstund har guld i mun!

Det är en skön morgon, lite kallt, men det är iaf inget regn!

Johan sover, han mår nog inte så bra idag! Kom hem ganska så berusad igår vid 23,30. Och som jag skrev igår så vet man aldrig vilka galna idéer min man får på fyllan. Och jag önskar nästan att jag inte skrev så, för när han kom hem så var han blodig i halva ansiktet!

Hans briljanta idé igår bestod av att ta taxi från Lilla Torg till Värnhemstorget för att hämta sin cykel och CYKLA hem! Smart drag! Inte direkt. För när han skulle passera järnvägsspåret bara en bit hemifrån så vurpade han och flög med huvudet rakt ner i marken!

Han säger alltid till mig att jag ska vara rädd om mig, och inte utsätta mig för onödiga situationer. Men varför gäller inte den reglen honom själv?? *Suckar*

Vart vill jag komma med detta?? Jo... eftersom han är bakis och skakis idag så blir det ingen vattenjymppa för mig idag, har dock bokat in mig nästa lördag!

Ska klä på Freja och sen ska jag ta på mig promenadskorna och gå ut och gå en runda på minst en timme! Ska bara leta upp mina lurar till mobilen så jag kan få lite musik i öronen!




Jag vill bygga mitt eget Rom!

....sitter här och drömmer om ett konto utan gränser. Då skulle jag shoppat loss till huset!

Jag har självklart massa idéer som jag vill förverkliga, det är tur att vi hade tänkt bo här lääääääääääänge, för det finns ingen chans att göra allt jag vill på en gång!

Här kommer mina idéer iaf:

      

Med ovanstående bilder vill jag förmedla mina tankar om vår trädgård på framsidan.
Jag vill plocka bort gräsmattorna som finns längst staketet på vänstersidan och den lilla gräsmatta som omger körsbärsträdet.

Jag vill lägga singel där istället, gärna singel som är blandad svart/vit/grå. Och runt körsbärsträdet vill jag göra en rund rabatt som ni ser på bilden. Vid körsbärsträdet vill jag placera en vit bänk.

Längst staketet på vänstersidan vill jag då också lägga singel, och placera ut stora vita krukor som jag tänkte plantera tujor i. Tänkte även placera ut lite stenlampor som ger mysig belysning.

Och som ett sista projekt på framsidan vill jag bygga ett uterum. Antingen mellan köksfönstret och förrådet, där det finns ett naturligt "tomrum" som lämpar sig väl för detta ändamål, då behöver man nämligen endast sätta upp pelare på en långsida, eftersom köksfönstert och förrådsväggen utgör kortsidorna och bakre långsida består då av grannens vägg och staket!
------------------------

  

I vardagsrummet skulle jag vilja ha en sån fejk kamin, dom är så mysig!
Vi ska tapetsera om väggen där vi har tvn, detta för att de förra ägarna har haft en platt-tv på väggen så där är ungefär 200 hål i väggen! Vi har redan bestämt oss för tapeten som ni ser ovan. Och sen ska vi investera i en ny platt tv!

-------------------


Eftersom där är bardisk i köket behöver vi barstolar, skulle egentligen vilja ha stolar i skinn med ben i ek, men det har vi inte råd med just nu, så vi ska investera i 4 st barstolar med namnet anssi från Ikea! dom funkar!

----------------------



Ett svart badkar från IFÖ med tassar vore en dröm. Men ett sådant badkar går loss på typ 9500 kr. Lite mastigt tycker jag.... iaf nu! Så det blir väl ett vanligt vitt standard badkar från gustavsberg, kanske inköpt via blocket!

-----------------------


Vi har ju beslutat att behålla den rosa färgen i Frejas rum, därför skulle jag gärna vilja köpa ett rosa sofföverdrag till hennes soffa som är blå!

------------------------

Ja det är tur att man kan drömma! Babysteps...... man får ta lite då och lite då! Vad är det man brukar säga: Rom byggdes inte på en dag!


Konstig känsla....

...Hmm sitter här i soffan och har en märklig känsla! Mannen är ute och festar med kollegorna och Freja sover! Vad är det för känsla????.... a ja just det... lugn och ro ;)

Känns lite udda att vara helt ensam... länge sedan man hade sån här egen tid! Känns skönt. Första gången jag är ensam i huset. Men det är mysigt!

Har tittat på tvn sen Freja somnade vid 19.

kl 19-20 färjan 3
kl 20-21 Idol
kl 21-22 Kändisdjungeln
kl 22-23 Inspelade Doobidoo
kl 23-24 Inspelade Skvalan

Sen bör Johan komma hem, hans kollegor skulle ta tåget hem till Helsingborg vid 2330... men man vet aldrig. Min man är expert på att få konstiga ideér efter ett par öl *skrattar*

Hoppas ni får en riktigt skön helg!


Nästa veckas träning!

Nu har jag bokat upp mig på tre pass nästa vecka! Nu är det dags!

På måndag blir det core/bosu på Johanneslust kl 18, på onsdag blir det Aerobic Step 1 kl 19,15 på Johanneslust och sen på torsdag har jag bokat in mig på vattenjympa ett intensivpass kl 19 på Parkmöllan!

Och så har jag faktiskt bokat in mig på ett vattenjympa pass imorgon kl 0915. Men vi får se hur det blir, Johan är ute med sina kollegor i kväll och vet ej när han kommer hem och i vilket tillstånd han är i, sen har man ju ingen aning om hur natten med Freja blir. Men jag håller tummarna, för det hade varit supergott om man hade fått komma igång med träningen nu!

Jag är redo!

   


Planer inför hösten!

Sitter här och planerar inför hösten!

Lite middagsbjudningar, cocktailfest (inflyttningsfest för vännerna) och glöggmingel (inflyttningsfest för kollegorna).

Åh va mysigt det ska bli... Bjuda hem vänner och bekanta till vårt fina hem och bara mysa!

Längtar redan!


Biotajm i helgen!

På lördag ska jag och Sarah gå på bio och se flickan som lekte med elden.
Som man har längtat efter denna film!

Såg Män som hatar kvinnor i söndags med Johan. Och han gillade filmen!


Krassliga familjen Malmborg



Jaha, då var det ett faktum. Nu är både jag och Freja dåliga.

Mitt började redan i fredagskväll, i lördags var jag helt slut, för att sedan må bättre under söndagen, men måndag och tisdag kändes sådär...

Är förkyld, har ont i halsen till och från, är helt orkeslös, bara jag går upp för trapporna på jobb eller hemma får jag hjärtklappning typ, tappar nästan andan... får mjölksyra i benen och blir hela darrig när jag cyklar två meter.
En mkt märklig känsla....Hoppas inte det är influensan som ligger i göringen....

Freja var lite förkyld igår och glansig i ögonen.... Men i natt tog det fullständigt skruv och hon kunde inte sova, bara grät och skulle ligga hos mig. Men det fungerar inte att ligga i vår säng o sova, så vi fick gå ner o lägga oss på soffan, och Freja somnade tillslut, men hon höll oss båda uppe typ i tre timmar mellan 0200-0500.... jobbigt!

Så det blev inget jobb och inget dagis idag... Freja har inte feber, och förutom den fina gröna 11-an under hennes näsa är hon sitt glada, härliga jag! Hoppas dagens vila och lugn och ro gör så att vi båda kan återgå till vårt fartfyllda liv igen!

Nu kallar sängen!

Puss o kram på er, hoppas att ni mår bättre än vad vi gör!


Nu är man viktig igen!



Igår kom jag iväg till viktväktarna igen efter sommaruppehållet! det är 15 veckor sedan jag var där, men vågen visade iaf en viktminskning på 3,3 kg, jag har haft en underbar sommar och unnat mig det jag har velat.

Jag är medveten om att jag hade gått ner mer om jag hade gått till vv varje vecka hela sommaren, men man ska leva också. Och nu vet jag att jag kan hålla min viktminskning även när jag syndar... och det är bra!

Men nu är det raka rör som gäller. -10 kg till den 20 december är mitt mål!
14 veckor... det fixar jag =)

Min mamma följde med och skrev in sig igår, så nu får man bra mat både hemma hos mamsen och svärmor i framtiden ;)

Förhoppningsvis kan jag köra igång med träningen nästa vecka, dvs om min envisa förkylning ger med sig.


Flyttrapport

Hej alla söta!

Nu har vi då fått igång internetanslutningen här hemma och jag kan blogga igen! Som ni har längtat eller hur ;)

Flytten gick bra, vi anlitade som sagt en flyttfirma, två killar som kom och flyttade allt i princip!
den ena killen var asgrym. Han tog TRE kartongen på en gång, på ryggen.... och bar som med händerna, armarna i värsta konstiga vinkeln, men shit va stark han var!

Det gick hyfsat fort måste jag säga. På 5,5 timmar hade vi flyttat allt. Toppen!
Vilket innebar att vi hann flytta innan derbyt mellan Malmö-Helsingborg.

Det blev pizza och fotboll som avkoppling, men matchen var inte speciellt bra, och den slutade 0-0, det blev iaf inte förlust!

Dagen efter så var det dags för uppgörelsen av vår lägenhet, det gick också smärtfritt! Freja var hos faster Emma och hade lite kvalitetstid med henne, och när vi kom tillbaka från uppgörelsen så sov Freja och Emma hjälpte mig att packa upp kartongerna med köksgrejerna medans Johan sprang upp och ner för trappan med kartongerna som skulle dit.

På två dagar fick vi i pricip packat upp ALLA kartonger. På dag 3 i nya huset var alla kartonger utom två uppackade!

Känns overkliget men sjukt roligt! Nu har man börjat vänja sig!

---------------------

Det hände dock en liten otrevlig sak på onsdagen. Då ringde mäklaren och meddelade att köparen av min lägenhet hade ringt och sagt att duschdörren i badrummet var isönder. VA??
Den var hel när vi flyttade! Och det sätter jag huvudet i pant på!

Vi bestämde att jag och mäklaren skulle titta förbi och kolla på det, men Freja blev sjuk samma dag så det blev ingenting. Istället gjorde jag allt jag kunde för att ta fram information om duschdörrarna.

* dom köptes på K-rauta den 19 november 2006
* jag plockade fram produktnamn och märkesnr
* jag till och med ringde till K-rauta och berättade om vad som hänt

Vi som säljare har egentligen ingen skyldighet till att göra ngt av ovanstående, vi skulle lika väl kunna säga: Vi äger inte lägenheten längre, så vi bryr oss inte!

Men så är jag inte jag som människa, så det är klart att jag hjälper till om jag kan! Men det är ju så, att dom äger lägenheten nu, vi har ingen skyldighet att betala ngt eller ens hjälpa dom. Jag ringde som sagt till K-rauta, och dom meddelade att det var ett vanligt förekommande fel och att dom hade en låda med reservdelar så det var bara för köparna att komma dit så skulle dom få hjälp med detta.

När köparen ringer upp mäklaren och SKRIKER på henne över det som har hänt blir hon självklart irriterad, för vi har inte gjort annat än försökt att hjälpa dom. Deras samtal slutar med att han skriker henne i örat: Du och Kim är fan rasister!

WHAT?

Varför är vi rasister? För att duschdörren har gått i sönder? För att han inte har läst lagarna som gäller? för att han inte förstår informationen vi vidarbefodrar till honom?

Jag blev så jävla arg när han kallade mig rasist! Hade jag varit rasist hade jag väl inte sålt till dom från första början, då hade jag inte engagerat mig och försökt hjälpa dom.... Så irriterande!
Hur som helst så hade dom tydligen åkt till K-rauta och fått hjälp. Men man skulle ju nästan ha försväntat sig en ursäkt eller ett tack, men eftersom jag och Johanna är helvetet på jorden så är det väl inte ens att tänka på!

----------------------

Vi har hunnit med en del i huset trots att vi bara bott här en vecka!
Mina föräldrar har varit här och satt upp staket på fram och baksidan, detta för att det ska se snyggt ut och för att Freja inte ska kunna springa igenom häcken!

Vi har räfsat och sopat på tomten. Och när vi gjorde detta så kom grannen förbi och sa: Åh va fint det har blivit, kul att någon äntligen tar sig an den här trädgården!

Vår trädgård såg nämligen ut som den fula ankungen om man jämför med de andra här i området. säljarna av huset har lagt ner sig själ på renoveringen av insidan, men jag tror inte dom har klippt häcken eller sopat en enda gång under de året dom har bott här!

Häcken blev också klippt och ser nu riktigt fin ut!

Jag har målat över kofondväggen och satt upp väggordet!
--------------------

Kvar att göra är dock att köpa fondtapet till vardagsrummet, köpa ny tv och hemmabioanläggning, installera kaffemaskinen i köket, eventuellt sälja den nuvarande diskmaskinen och köpa en ny (Miele). Och idag ska vi köra till Ikea och inhandla lite smått och gott!
--------------------

Bilder kommer senare, just nu tar det en halv evighet att lägga upp bilder här, så kolla på min facebook eller bilddagboken!

Puss o kram på er

 

Skitglad!

Hej på er! Jag vet att det var länge sedan jag Blogga, men vi är fortfarande inte fått igång vårt internet! Kommer en deluxe uppdatering till helgen förhoppningsvis! Hur som helst så känns allt toppen. Trivs mycket bra i huset. Känns overkligt, men roligt! Freja och katten trivs också. Påtal om skitglad, så är jag världens stoltaste mamma nu, för idag när jag hämtade Freja på dagis så satt hon på pottan och gjorde nr 2. Duktig min tjej är. Ha en trevlig helg alla så hörs vi. Puss

RSS 2.0