Miniplask

Idag var det premiär för babysim för Freja. Pappa och Freja var laddade. Mina älsklingar Så duktig hon var. Här har ni lite bilder. Sötnosen! Så trött hon blev. Nu sover hon stenhårt, och har gjort i två timmar hihi


Promenad

Igår eftermiddags var jag och Freja ute och promenerade lite! Riktigt härligt!
Lite foto på min busunge och mig!
Hälsotips!

Veckans hälsotips!


FRÅGA: Kan jag genom att göra sit-ups få min mage lite mindre?

SVAR: Definitivt inte! När du tränar en muskel, blir den större.
Därför bör du inte göra sit-ups, såvida du inte strävar efter att ha en
stor mage.
-----------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är simning bra för figuren?

SVAR: Tja, se på valar
---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Jag har hört att idrott är bra för hjärtat och kan förlänga livet,

stämmer det ?

SVAR: Ditt hjärta är programmerat till att slå ett visst antal slag under
livet. Kasta inte bort dem på träning!! Genom träning slår hjärtat
snabbare, och du förkortar livet! Vill du leva längre? Ta dig en tupplur!
--------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag skära ner på måltider innehållande kött, och äta mer

frukt och grönsaker?

SVAR: Här måste du försöka att förstå logisk effektivitet. Vad äter en ko?
Gräs. Och vad är det? Grönfoder. Så en biff är inte något annat än ett
effektivt sätt att äta grönsaker på. Ät kyckling, och få i dig majs! En
fläskkotlett kan ge dig 100% av rekommenderat dagligt intag av grönsaker !

--------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Borde jag minska på mängden alkohol jag dricker?

SVAR: Nej, tvärtom. Vin är gjort av frukt. Brännvin är destillerat vin.
Det betyder att de tar bort vattnet ur frukten, och så får du ändå mer av
det goda, sunda innehållet. Öl görs av sädesslag, det säger allt.
---------------------------------------------------------------------------------

FRÅGA: Är choklad osunt?

SVAR: Är du tokig? Kakaobönor = bönor ,  och bönor, linser o dyl är
vansinnigt nyttigt, vet alla, eller hur? Det är den bästa
'feel-good'-maten man kan få!!

---------------------------------------------------------------------------------
FRÅGA: Är det viktigt att vara i god form?

SVAR: Rund är en form, så god som någon! 

Mosters älsklingar


Jag är verkligen lycklgt lottad,inte nog med att jag har världens finaste dotter. Jag har också världens finaste syskonbarn. Fem stycken härliga goa ungar. Fantastiskt!
Har stulit lite bilder från min systers facebook på hennes gullungar! Bilderna var så fina så jag kunde inte låta bli att bli fylld av stolthet över att dom faktiskt är en del av mig med =)


Craig myser med lillebror Marcus! Craig blev så lycklig över att få en lillebror. Det syns verkligen på bilden *kärlek*
Stora tjejen nu, Isabelle! Otroligt vacker är hon!  Sötnosen!


Och nytillskottet i familen LeCesne, Marcus! GullpluttenUnderbara Hanna! Hon är så mild, go och förståndig *pussar på*Och sist men inte minst, gullungen Matilda. Busungen! Goare får man leta efter!Frejas fina kusiner! Hon har även två kusiner till Hector och Isabella. Charmiga ungar dom med. Fast jag har ingen bild på dom. Så det får komma senare =)Lycklig!

Ja, nu vänder det äntligen för min älskade syster! *hoppashoppashoppas*

Idag fick hon reda på att hon får lägenheten i Oxie, som hon så länge har velat. Underbart. En fin trea, men inglasadbalkong med värme. Dessutom träffade hon soc igår och fick nu beskedet att dom har ordnat en stödfamilj åt tjejerna. Underbart det med, äntligen får hon lite avlastning.

Stödfamiljen består av ett honomsexuellt par från Landskrona. PERFEKT! Tjejerna behöver lite killar i sina liv, och det är ju superhärligt att de här killarna vill hjälpa syrran. Dom kan ju inte få biologiska barn själv, och på det här visset får dom ju två barn att ta hand om. Så härligt. Dessutom så lär tjejerna sig att bli fördomsfria gällande homosexualitet, Kan ju inte bli bättre.

Nu ska vi bara se till att syrran min kommer på banan med det här, sen ordnar vi ett jobb till henne =)

Åh vilken underbar start på helgen, ni anar inte hur glad jag är. Äntligen kan vi få ett slut på all vånda och huvudbry!

Upprörd!

satt precis och kollade på "Generation fett" på TV3. Handlade om överviktiga i USA. BARN!!!!

En 3 åring som vägde 30 kilo, när han var 9 månader så var han beroende av coca-cola!!!!!!! VEM FAN GER IN 9 MÅNADERS BABY COCA-COLA???????? *skriker av frustration*

Hur hur hur hur???
Vad tänker man då?? Pojkens mormor ger honom bara massa skit att äta. Flera liter coca-cola om dagen, pannkakor med mängder av sirap och kakor med marshmellow. Socker och fett, fett med socker!

Fy va äckligt!!!

En annan kille, han var 11 år och vägde 110 kg! Han hade varit överviktigt sen han var 1 år typ. Han övervikt har gjort att han har blivit handikappad. Han ben har vridit sig så mkt att fötterna nästan var helt omsvängda :/
stackars stackars kille.

Han såg så ledsen ut där han satt vi köksbordet.
när man är elva år ska man vara ute och leka med kompisar och njuta av livet. Man ska inte sitta hemma, inte kunna röra sig, frosa i glass som enda tröst.

Mitt hjärta brast. Stackar kille!

Reportern reste igenom en delstat, minns ej vilken nu, och insåg att man kan inte få tag i nyttig mat. Hon var inne i en affär och frågade om dom inte sålde frukt, och svaret blev. Jo vi säljer frukt! Konserverad frukt!!

mmm så nyttigt, i sirap och socker! *bläääää*

Man serverade friterat med friterat, så jäkla äckligt!

Men det som är sjukast är att ett äpple kostar ca 1 dollar/st och du kan få 8 bitar friterad kyckling för 99 cent. Det är billigare med snabbmat än nyttig mat... så dom som har det sämre ställt eller rent av är fattiga äter ju bara skitmat!!!!

*ryser*

Någon mer än jag om såg dokumentären?

LovisaHär har ni stolta storasyster Olivia med lilla tjockamollan Lovisa <3

Datum: 090126
Tid:  01.27
Vikt: 3470
Längd: 49 cm
Som jag längtar tills jag får åka upp till Osby och mysa med tjejerna!

Psykbryt!Igår kväll när Johan kom hem från träningen fick jag ett psykbryt, vet egentligen inte varför. Men ibland har man bara såna dagar.
Allt var fel, och jag var bara ledsen, trött och FÖRKYLD! =(

Vi hade en diskussion som ledde till många tårar från min sida. Jobbigt när man måste erkänna sina brister. Inte bara för sig själv, utan även säga det högt!

Min upprördhet grundade sig mycket i att jag och Johan inte kommer ses speciellt ofta om vi ska träna varannan dag och endast kvälltid! Var även irriterad över att Johan så stark sa: Jag SKA träna de här o de här dagarna! Det kändes orättvisst, för då innebär det att jag får ta de dagarna som blir över och helt enkelt hålla tillgodo med de passen som kör då. Och det vill jag inte, jag vill ockå träna roliga pass när jag vill!

Iaf, vi satte oss ner och skrev upp alla pass som vi skulle kunna tänka oss att träna, på tider som vi kan, oberoende av den andre. Och sen kryssade vi i de pass vi helst ville köra. Och vet ni?? Helt plötsligt öppnade sig en helt ny värld.

För jag insåg att jag kan be syrran passa Freja på morgnarna så jag kan träna passen om körs vid lunchtid =) Och sen såg jag att där fanns åtmintone två pass i veckan som är mammagympa, där man får ha bebisen med sig. OCh även om det inte är lika ansträngande träning som på ett skivstångspass så är det iaf styrkeövningar för mage/rygg och bäckenbotten, och det är ju aldrig fel. För de är ju inte direkt mina starkaste muskler!

Och sen skällde jag lite på Johan för jag har bett honom att stötta mig, och träna med mig så att jag kommer igång. Vi tränade tillsammans en måndag och en onsdag, sen tuttade han och körde på själv. Men jag då?? Två dagar är vad Johan behövde för att komma igång, en kille som tränat karate minst tre ggr i veckan sen han var 10 år och idag är han 31. Lite skillnad från mig, som tränat sammanlagt 1 månad totalt under min livstid ;) nja inte riktigt, men jag har svårt att komma iväg.

Och NEJ jag kan inte belasta honom för min dåliga karaktär, men om jag blottar mina sämsta egenskaper för honom och ber om hjälp så tycker jag att han borde förstå att det är en hjälp jag behöver med än två dagar.

Som jag sa igår. Ibland överväger jag verkligen att ringa en läkare och säga: Ge mig den där jävla magoperationen jag är berättigad så jag slipper kämpa för jag pallar inte mer!
Det hade varit den enkla utvägen!
För då hade jag inte kunnat äta förmycket, jag hade rasat i vikt, och jag hade inte behövt bekymra mig över träningen, för huden om blir kvar efter viktminkningen ja det kan jag operera bort!
MEN, jag är ju inte sån. Jag har aldrig gillat de enkla utvägarna. Har jag kunnat äta mig tjock kan jag äta mig smal, brukar jag säga! Men FAN va svårt det är!

Visst jag väger ett halvt kilo mindre denna veckan jämfört med förra. Men när man vet att man ska gå ner 40 kilo, ja då känns ett halvt jävligt lite, och tidperioden väldigt lång. Och alla som någon gång försöker uppnå något vet att man vill ha resultat snabbt. Ett halvt kilo i veckan och 40 kilo, det skulle innebära 80 veckors kämpande! Så lagom till den 10 augusti 2010 skulle jag ha nått mitt mål!!!!

Behöver jag säga att det idag är den 29 januari 2009???
*suck*

Men som jag brukar säga:
Det är bara till att bryta ihop och komma igen!

Freja-fisen!

Freja mår lite bättre i magen, men hon är förkyld som bara den, äter hattigt och snorar och hostar. Men är som vanligt jätteglad när hon är vaken! Men hon sover mkt!

vaknade 8, somnade igen kl 9, sov till 10.45. Var vaken till 12,15, somnade igen och sov till 14.45. Somnade igen vid 16.30 och sov till 18. Nu är hon vaken, men sjukt trött. så det blir snart sängen!

Men det vet man ju själv. Är man förkyld vill man bara sova!


2 av 3!

Så då var två av gravida vänner avklarade med sina förlossningar!

I måndags den 26e kl 01.27 tittade lilla Lovisa ut, 14 dagar förtidigt och idag, onsdag, kl 18.54 kom lilla Melvin ut, 9 dagar försent!

Kvar är Amy, som vid det här laget är sur, är kvar! Amy hade beräknad förlossning i måndags! Men hon får väl byta med Lovisa, och föda Tuva/Oliver (vet ej kön) den 8 februari istället ;)

Härligt med massa bebisar!

Tisdagsröra!

Herregud... kan något mer gå fel??
Freja har inte mått så bra idag, haft diarré. hela lägenheten stinker! Fullständigt. Har öppnat överallt nu!
Hur som helst, Freja vaknade och verkade piggare, hungrig dock, då hon inte ätit speciellt bra idag.
Blandar upp 250 ml välling åt henne, och givetvis välter flask-helvetet i micron! ARRRRHHHH!!!
Välling ÖVERALLT och en gallskrikande hungrig unge!!! Man kan bli stressad för mindre!

Avbokat mitt vattengympa pass ikväll. Orkar bara inte. Är helt slut. Ska däremot ta min mp3-spelare och promenadskorna och bege mig ut i parken o gå, när Johan kommer hem!

Kyl och frys är tomt.... skulle gått och handlat idag, men iom Frejas mage har jag inte haft ngt lust att gå ut med henne! så jag får väl svänga förbi affären på min promenad också!

Och som avslutning så förlorade MFF matchen mot FCK med 3-1!

Men jag är grym på alfapet iaf! hehe

Livesändning!

Idag kl 13, sänder mff.se live från träningsmatchen mellan FCK-MFF!
Åh lyllo mig som är hemma och kan se matchen =)

Spelschema och planering ;)


Omgång 1
lö 4 april kl. 16.00 BK Häcken - Malmö FF

Kommentar: Åh va jag längtar! Den 4 april. Man får nästan abstinens innan säsongen drar igång igen. Misstänker att jag/vi ser premiären hemma i soffan eller på O´learys. Inte på plats iaf, den tiden är förbi då jag åkte på alla matcher ;)

Omgång 2

må 13 april kl. 18.00 Malmö FF - Örgryte

Kommentar:
Första hemmamatchen ett måste att se på plats. Får försöka hitta barnvak till Freja ett par timmar. Men det brukar inte vara något problem. Mormor kanske vill passa henne, så kan jag ta med pappa min på matchen =)

Omgång 3

to 16 april kl. 19.00 AIK - Malmö FF


Kommentar: den matchen ser vi garanterat hemma i soffan. Sist vi var i Stockholm och såg match mellan AIK och MFF blev jag ju gravid haha

Omgång 4

sö 19 april kl. 15.00 Malmö FF - Trelleborgs FF


Kommentar: Årets första derby! Ett måste! Barnvakt åt Freja måste ordnas. Kanske mormor rycker in igen. Min pappa gillar ju fotboll han också, men är oftast bara på plats vi premiär och derbyn!

Omgång 5

on 22 april kl. 20.00 IF Elfsborg- Malmö FF Canal+


Kommentar: Oj en match man inte behöver betala extra för. =) Nice1 Det blir soffläge hihi

Omgång 6

on 29 april kl. 19.00 Malmö FF - Gefle IF FF


Kommentar: Ja, egentligen finns det ingen bortförklaring till varför man inte ser alla hemmamatcherna på plats. Men i år har jag inte köpt ngt kort. Och vi får väl helt enkelt se om jag går på denna matchen. Men se den ska jag göra... men det kanske blir soffan. Vi får se. Jag har nämligen fortfarande trauma sen 4-3 matchen för ett par år sedan :S

Omgång 7

må 4 maj kl. 19.00 Helsingborgs IF- Malmö FF


Kommentar: Hett derby! Finns inga om, finns inga men! Barnvakt åt Freja måste ordnas. drygt bara att det är en sådan sen match....o i Hbg.... hmm... Kanske hon kan sova hos farmor?? *funderar*

Omgång 8

sö 10 maj kl. Malmö FF - Djurgården Canal+ start 12.30/14.30/17.00


Kommentar: En hemma match, mot ett sthlm-lag. Hmm, blir nog att jag ser den på plats och Johan stannar hemma o ser den på tv. Visar ändå canal+ den så är det ju bra =) hihi Slipper vi ordna barnvakt till Freja. Och jag får lite kvalitetstid hihi

Omgång 9

sö 17 maj kl. 17.00 Hammarby - Malmö


Kommentar: det blir soffläge på den matchen! Skönt. Slappesöndag med fotboll!

Omgång 10

on 20 maj kl. 19.00 Malmö FF - Örebro


Kommentar: Hmm.... blir nog soffan och beställning av matchen från canal+ faktiskt! Lat mamma ;)

Omgång11

må 25 maj kl. 20.00 IFK Göteborg - Malmö FF Canal+


Kommentar: En match man egentligen hade velat se på plats. Men det är en måndag, och kl 20.... dessutom visar ju canal+ den så det blir hemma i mysiga soffan =)

Omgång12

sö 31 maj kl. 17.00 Malmö FF - GAIS


Kommentar: Sista matchen innan sommaruppehållet. Ja det blir väl att se den på plats. En söndag är det ju, så barnvakt till lillfisen kan man ju lätt ordna!


SÅ vad ska ni hitta på i vår?? jag ska se fotboll heheStöld!

Här stjäler vi hej vilt från varandras bloggar ;) Hittade detta lilla test på Marinas blogg. Och det verkar vara ett roligt tisfördriv!
Förnamn = Mellannamn

Efternamn = Närmaste granne

Hemstad= senaste bussbesöket

Ålder = mammas ålder

Yrke = pappas yrke

Intressen = det du avskyr

Du har lika många barn som du har piercingar ( örhängen räknas )

Hårfärg = tröjans färg

Ögonfärg = byxornas färg

Musiksmak = sånt du inte tål

Idol = den du senast lyssande på


Jag heter Irene Nilsson och bor på Triangeln, Jag är 51 år gammal och jobbar som målare. Jag älskar orättvisor. Jag har grått hår och hudfärgade ögon  och har 5 barn. Jag älskar att lyssna på min mans skit technomusik och mina idoler är Madonna.

hehe ja helt rätt blev det inte ;) men men

Dement eller??

Hur f*n kunde jag glömma bort Prison Break igår kl 22???
Det är ju måndag...och jag tittar ALLTID på PB.
Det var väl för att vi var på vv igår och det brukar vi ju vara på tisdagar!

Jaja, det går i repris den 29e kl 0110 ;) Tur man har kvar sin gamla VHS hehe


Uppdatering!

http://se.41q.com/ 

Är den rätta länken till personlighetstestet =)

Jag hade gått ner 0,5 kg sen förra veckan, så det är ju alltid nåt!

Och Lilla Lovisa anlände kl 01.27 i natt och alla mår bra! =)

Puss på er nu ska jag äta middag!

This is me!

Gjorde ett personlighetstest idag. Och mitt resultat blev slående!
This is me:

Din personlighetstyp:

Varmhjärtade, noggranna och populära. Sätter andras välbefinnande framför sitt eget. Stark pliktkänsla. Ansvarsfulla. Värdesätter traditioner och trygghet. Vill vara till nytta för andra. Behöver uppmuntran för att må bra. Välutvecklat sinne för form och funktion.

Yrken som passar dig:
Sjuksköterskor, lärare, administratörer, hemkunskapslärare, barnomsorgspersonal, familjerådgivare, präster, kontorsansvariga, personalvetare, socialarbetare, ekonomibiträden, redovisningsansvariga, tandsköterskor, hemmafruar/hemmamän, receptionister, religionslärare, talpedagoger.

Min slutsats:
Jag är ju mammaledig nu, och det passar jag till ;)
Jobbade som undersköterska innan med skolade om mig, och jobbar nu som konferenschef, och den tjänsten fick jag efter att ha avancerat från receptionst ;)

Jag ÄR rätt kvinna på RÄTT plats ;)

Vem är du??


Hemma träning!

Idag blev det lite hemma träning! Sit-ups, rygglyft, bencykling och ett par andra ryggövningar. Lite armhävningar och 15 minuter på Orbin! Allt i hopp och tron om att vågen ska vara på min sida ikväll på viktväktarna haha

SMS-terrorNu har jag smsat både Millas mamma och bror i hopp om att någon av dom ska kunna tala om för mig vad som händer, har hänt eller kommer hända ;)

Badungen!Nu sitter Freja bra i sin badbalja själv och plaskar glatt med sina leksaker!
Gud va tiden går fort!

Vad händer i veckan då??

Måndag: Viktväktarna med svärmor och svägerska. Johan ska iväg och träna skivstång och jag ska trampa på Orbin här hemma.

Tisdag: Då blir det vattengympa för min del =)

Onsdag: Då blir det nog bara lugnt hemma, tvätta lite och dammsuga ;) Sen skulle jag gissa att det blir ett par parti Alfapet, för jag är ju inte beroende alls haha

Torsdag: Åh då ska jag ÄNTLIGEN köra skivstångspass. Längtar! Det är så sjukt roligt! Man är helt slut efteråt, men det är så det ska vara =)

Fredag: Johans tur att träna! Och vi ska bara ha fredagsmys med pensionärs-tv (Let´s dance och På spåret).

Lördag: JIPPI!!! Premiär för miniplask för Freja. ska bli så roligt! sen ska vi iväg på middag hos en kollega till Johan. Ska bli riktigt kul!

Söndag: Blir en klassisk slappedag, ja efter att jag har varit och tränat skivstång såklart ;)


Bättre överviktig än skitviktig ;)Ja idag bär det av till viktväktarna med svärmor och svägerskan!
Får vi se vad vågen visar idag!

Men hur som helst så vet jag ju att jag har varit duktig och ätit som jag ska och tränat som fasiken =)

Sen får vågen visa vad det vill ;)

Väntar!

Väntar fortfarande på samtal från familjen Rosberg-Pålsson!
Nu har det gått 25 timmar sedan vattnet gick!!!
Blir ju lite orolig! Milla har ju varit så trött och dessutom haft influensa..... =(
Hoppas att dom ringer snart!

Snart kommer Lovisa =)Lilla Lovisa är egentligen beräknad till den 8 februari.
Men Milla skickade sms imorse 0733 och meddelade att vattnet hade gått!

Hurra hurra hurra!
Nu är lillsnuttan snart här
<3

När de stora barnen leker....

Åh jag vill ha!!!!Mmmm kaffe!

Idag hämtade vi vår kaffeleverans från Nespresso.
Så nu är kaffemaskinen laddad igen.

Jag ÄLSKAR min kaffe maskin!
Mmmm så gott!!!

Är ni inte lite avundsjuk på min fina fina kaffemaskin ;)


Beroende!

Jag är helt hooked på att spela alfapet.

blip spelar jag!

Fredagkväll= tvkvällIkväll blir det först Let´s Dance! Men superheta Laila Bagge!
Finns ju ingen snyggare kvinna i Sverige!
Inte nog med att hon är sjukt snygg, hon är ju intelligent, företagsam och driftig!

Efter Let´s Dance blir det På Spåret. Spelar in det och ser det efteråt.
Allmänbildning på hög nivå. Gillar det som fan!

Johan och jag brukar tävla mot varandra!
hihi

Trevlig helg!

Sanningen!!!Igår var min älskling på kurs i kommunikation med sitt jobb. Och han kom hem med lite olika analyser av sin personlighet. Och jag skrattade gott. För dom var klockrena!

Utdrag:

Grundbeteende:
Ditt primära intresse är inte att odla relationer och vara populär utan du strävar istället efter att nå dina mål så snabbt och effektivt som möjligt.

Du är en praktiskt och seriös person som koncentrerar dig på fakta och mätbara frågor.

Kombinationen av effektivitet och precision gör att du upplevs som mycket kompetent. Din rätttframhet och säkra stil hjälper dig att genomföra svåra uppgifter med hjälp av ren karaktärstyrka.

Utmärkande egenskaper:

Du är av naturen något misstänksam. Du vill ha kontroll över din omgivning genom att undersöka och ta itu med allt som kan hota din position. detta kan föra med sig att du ser problem och svårigheter där det i själva verket inte finns några.

Karaktärsdrag:

* Älskar utmaningar
* ställer höga krav
* avskyr att sitta stilla
* avskyr att vänta
* Kommer alltid först till jobb och går sist
* Går aldrig, utan springer (!!!! huvudet på spiken!!!)
* Avskyr att vänta, för det är bortkastad tid
* Jobbet är en livsstil
* Kan vara en dröm för arbetsgivaren med en mardröm för familjen.
* Ofta kan personer med de här karaktärsdragen glömma det utanför jobbet. Frugan säger kanske: "Jag älskar honom fortfarande med vi ses ju aldrig!"
* Och ser det som avgörande att hela tiden själv övrträffa sina mål!

Tadaaa,där har ni min man i ett nötskal!

Min älskling!Freja gillade inte sin efterrätt igår!
HAHA

den 27 februari!!!Den 27 februari har filmen premiär!
Män som hatar kvinnor!!!

Som jag längtar!

Egenkär?Idag på självaste Freja-dagen (ja hon har namnsdag idag) så knäckte hon koden hur hon kunde ta sig över listen mellan vardagsrum och hall =)
så nu står hon framför spegeln i hallen och är lika egenkär som jag var när jag var liten.
Lycklig som få flinar hon upp sig för sig själv och säger:
Hej hej hej!
Och som om hon inte lyssnar riktigt ordentligt på sig själv tar hon i enda från tårna och skriker:
HEEEEEEEEEEEEEJ!
Och sen flinar hon igen

haha knasunge!
Älskar henne så mkt!

*kärlek*

Tidsfördriv!

Hur gammal är du om fem år?
32
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Freja och Johan
Hur lång är du?
173
Vem ringde du senast
Mamma igårkväll!
Vem ringde dig senast?
Min kusin
Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Ja det kan vi göra. Älskar dig. Har du bokat in mig på passet på söndag? Älskar dig."
Hur stor är din säng?
240
Har du stationär eller bärbar dator?
En av var ;) plus en handdator hehe
Hur många kuddar har du i sängen?
I sängen finns det 9 kuddar. Men jag har bara en när jag sover.
Hur många landskap har du bott i?
Ett-Skåne!
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota
Tycker du om kinamat?
Ja det är okej! Men jag äter hellre Thai-mat
Tycker du om kaffe?
Riktigt kaffekärring. Som min väl kallar det: Det svarta guldet!
Sover du på någon särskild sida?
nope. Men alltid på mage!
Kan du spela poker?
Nej
Tycker du om att mysa/kela? 
Klart jag gör!
Känner du någon med samma födelsedag som din?
Jupp, två stycken till o med
Vill du ha barn?
Ja ett syskon till freja vill vi gärna ha. Men det kanske blir fler eller inga alls. Sånt där vet man aldrig.
Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet
Vad spenderar du helst pengar på?
Familjen! Skor är ju också trevligt ;)
Äger du dyrbara smycken?
Ja vigselringen!
Sover du med gosedjur?
Nej det var några år sedan. Jag har ju mannen att gosa med istället ;)
Vad har du för ringsignal?
Timbuktu-Vibb aktuellt
Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej inte ett enda :(
Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Frejas haklapp som ligger på vardagsrumsbordet.
Flirtar du mycket?
Bara med min man
Kan du byta olja på bilen?
Kan kan jag säkert, men jag har ingen bil.
Vilken var den senaste boken du läste?
Flickan som lekte med elden
Läser du dagstidningen?
ja aftonbladet på nätet
Prenumererar du på någon veckotidning?
Allt för föräldrar och Iform
Dansar du i bilen?
Öhh?? sjunger möjligtvis... lite svårt att dansa i en bil, eller är det bara jag?
Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Alltid Din Gata 100,6
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
Våra kundnr på Friskis
När var du i kyrkan senast?
4 oktober 2008. Dagen då vi gifte oss och Freja döptes!

Freja- Min busunge

Här kommer 8 bilder på min lilla tjej, en bild för varje levnadsmånad ;)


Boktips!


I våras när jag satt med min höggravida mage så började jag läsa boken "män som hatar kvinnor" av Stieg Larsson. Boken var SÅ bra, lite trög i början. Men Som Stieg själv har skrivit om boken, så är början trög och lite klyddig (på ren skånska). Men det är för att han ville presentera så många av karaktärerna som möjligt!

Hur som helst, när man hade betat sig igenom de första 50 sidorna så var boken som en drog. Verkligen sjukt bra.

Bok nummer två i serien av tre heter "Flickan som lekte med elden" började jag läsa precis innan jul. Jag hade ju lite annat att tänka på efter att Freja fötts så jag har inte haft så mkt tid att läsa. Men, bok nummer två sträckläste jag. SHIT!
Om ettan var bra, så toppade tvåan den med lätthet!

Nu läser jag bok nr tre "Luftslottet som sprängdes".

Och har ni inte läst böckerna, så gör det! ett tips är att ha bok nr tre till hands direkt när ni läst sista sidan i bok nr två. Ni måste bara läsa vidare direkt.

Jag hade inte det, och jag drömde om fortsättningen hela natten!

Ännu ett tips, LÄS INTE på baksidan av bok nr tre innan ni börjat läsa nån av böckerna, för då avslöjas en massa saker som händer i bok nr två!

Nu ska jag lägga mig i soffan och läsa ett par sidor i "luftslottet". Vill egentligen streckläsa den, men det är sista boken, och jag vill inte att den ska ta slut :(

Nån mer än jag som är helt hooked på dessa böckerna??
Jag håller med min vän Sarah, som säger att hon önskar nästa att hon skulle få minnesförlust så att hon kunde läsa om böckerna med samma spänning igen!

Störst och minstHar ni sett ngt sötare!!

Världens största och minsta hund tillsammans!

Oprah visade även världens minsta hund och även ett inslag med världens största hund. Gibson, Grand danion till vänster på bilden, har världsrekordet som världens största hund. Han är 107 cm i mankhöjd och väger hela 108 kg! Helt otroligt! Han blir över 2 meter när han ställer sig på bakbenen. Lilla chihuahuan Boo Boo är endast 10.16 cm i mankhöjd och väger så lite som 675 gram. Förstår ni vilken skillnad det är på de båda världsrekord-hundarna? Den största hunden väger nästan 200 gånger så mycket som den minsta!

hihi
Kategori: Onödigt vetande ;)

Räknande hund?Sitter och kollar på Oprah nu och det handlar om otroliga hundar!
Hunden på bilden heter Maggie och är en Jack Russell.
Och hennes egenskap är att hon kan RÄKNA!

Sjukt coolt.
Dom frågade henne:
Maggie vad är 5+2?

Och Maggie stampade 7 med tassen!!!

hihi

Undra om jag kan lära mamma och pappas hoppetosser det?
Dom är ju också Jack Russells
*funderar*

TräningPå lördag är det 75 minuter skivstång/konditionsträning på Ön som gäller.
Längtar redan! Älskar skivstångspassenPå tisdag blir det vattengympa på Parkmöllan!
wii superroligt. Jag fullkomligt älskade vattengympan när jag var gravid.
Så det ska bli kul att se hur det är som ogravid!Spännande! På torsdag ska jag och älsklingen till Ön och pröva den här roliga aktiviteten.
Bosu!!!

Bosu är ett pass där man jobbar med ett redskap som är en balansplatta och boll i ett  =)

En kär vän!Idag hörde en kär gammal vän av sig och påminde mig om världens bästa film ;)

Yrrol!
Måste vara det roligaste som finns!
Helle you and me and Yrrol ;)

Förresten! Trevlig Scrafs ;)

Jag antar utmaningen!

Jag har blivit utmanad av Sarah och en god bloggare som man är så kommer utmaningen här!!

Regler:

1. Länka till den som har taggat dig
2. Beråtta sju sanningar om dig själv
3. Tagga sju personer i slutet av ditt inlägg
4. Skriv ett meddelande i de sju personernas bloggar, sà att de vet om utmaningen

Sju sanningar om mig...

1. Jag tycker att jag sjunger bra ;)
2. Jag förlorade oskulden på en HD (motorcykel)
3. Jag tycker inte om att åka båt
4. Jag blir generad inför personer som jag verkligen tycker om
5. Jag drömmer om att få köpa ett hus, med både källare och vind =)
6. Jag gråter när jag är arg, ledsen, glad...ja i princip för allt ;)
7. Jag är döpte efter Kim Wild!

De jag utmanar är:

Anna
Sara
Ulrika
och Vilda
Marina
Elin
Sanna

Skillnad eller likhet?Vad är det för skillnad mellan mig och en pöl efter mitt första spinningpass på 6 år?

Svar: INGEN !

Är helt död nu. Det enda positiva är att stelheten från träningsvärken efter skivstångspasset i måndags är nu bort ;) Inget ont som inte för något gott med sig ;)

Mät framgången!Det är faktiskt mer intressant att mäta sig än att väga sig när man vill gå ner i vikt!
Jag skrev in mig på viktväktarna den 23 juni 08, och har sedan dess tappat totalt 67 cm, 30 veckor, det innebär ca 2,2 cm i veckan! =)

Midjan - 12 cm
Bysten - 11 cm
Höfterna - 9 cm
Överarmen - 5 cm
Knäet - 3,5 cm
Vaden - 7 cm
Halsen - 2,5 cm

Men mest av allt:
Låret - 17 cm!!!!!!

Jisses!

jag är stolt över mig själv!

Tänkte hålla koll och uppdatera här hur mina centimetrar försvinner

:)


Spinning
Idag ska jag och mannen iväg och spinna!
Shit, hur fan ska det gå?
Jag har fortfarande djävulsk träningsvärk sedan måndagens skivstångspass :S

Heja mig ;)

Kategori torr humor!

Ja JAG gillar det!
hahahaKrystade kortisar


Varför kan man inte hyra en sångerska när man kan Lisa Nilsson

Varför får inte jag gå när Al Gore?

Varför får jag inte bita Olof när Lisbeth Palme?

Varför får jag inte dricka mjölk när Cameron Diaz?

Varför får inte jag gala när Portugal och Senegal och Mongoliet?

Varför får inte jag när Family Four?

Varför får inte jag binda Sture, när Hoola Bandola?

Varför får inte jag pippa när wellpapp.

Varför får inte min matta skina, när månens matta sken?

Varför får inte jag säga ditt, när president Saddath?

Varför får inte jag fälla träd när Agneta Fältskog?

Varför kan inte jag äta smågrus när fotbollslaget Åtvidaberg?

Varför får inte jag åka när farfar?

Varför ska jag må dåligt när inte Roger Moore dåligt?

Varför får inte jag välja hus när Björn Valdegård?

Varför får inte jag köra sten när Tommy Körberg?

Varför tycker dom att jag är slö när det är Silvia Somerlath.

Varför får inte jag dricka gin när Jesus Christ Superstar?

Varför får inte jag plantera träd när Monica Zetterlund?

Varför får jag inte min bil tvättad när lappen har sin renhjord?

Varför får inte jag säga snopp när Jerusalem?

Varför får jag inte bleka håret när Eric Cantona?

Varför får inte vår katta le när Ellos katalog?


Vårt bröllopDen 4 oktober 2008, var en av de bästa dagarna i mitt liv!
Då blev jag fru Malmborg! Vi gifte oss i Kirsebergs kyrka och våra vänner och släktingar närvarade. Lilla Freja döptes också! Och Sarah, vår fantastiska vän förgyllde dagen med sin skönsjungande sång.

Festen hölls på Malmöhus Slott, supermysigt. Allting var SÅ bra!
Bröllopsnatten spenderades i sviten på Scandic Kramer.


FörlossningsberättelseDet var beräknad förlossningsdag den 27 maj, men jag hade redan innan bestämt mig för att dom hade fel på cura kliniken, dom hade räknat fel på "tillverkningsdatumet", och därför var det min fulla övertygelse att våra lilla bebis skulle komma den 23 maj, det hade jag bestämt *skrattar*


Den 23 maj kom och gick, men ingen bebis. Den 26 maj var jag på sista barnmorske-kontrollen, och Susanne min barnmorska meddelade mig att jag inte såg förlossningsklar ut. Jag bara skrattade och meddelande henne att hon absolut inte behövde förvänta sig att vi skulle ses den 2 juni då sista träffen var inbokad, för då skull min bebis nämligen redan vara här, oavsett vad hon sa.


Den 27 maj kom, och gick, men magen min var lika stor och inga tecken på någon bebis fanns. Tålamodet började tryta. Den 29 maj skrev jag ett vräknningsbrev med texten.

"Hej kära bebis som bor i min mage. Hyrtiden av din etta med badkar har nu gått ut och vi ber dig att lämna omgående, om detta inte görs så måste vi vidta andra åtgärder! Hoppas på snart seende, mvh din längtansfulla mamma!"


Sött eller galet? Välj själv!


Dagarna gick och så kom då natten då jag vaknade som om jag hade blivit träffad av blixten. Måndagen den 2 juni kl 03,00 kände jag den första värken. Och tro mig, jag visste utan tvivel att det var en värk, jag har ju letat febrilt efter dem sedan den 23 maj. Jag studsade upp ur sängen, ja så mycket som en höggravid kvinna nu kan studsa. Satte mig i soffan med min dator i knäet och loggade in på http://www.varktimer.se/ och började klocka värkarna. Det var mellan 6-12 minuter mellan värkarna, och jag minns att jag log och tänkte "NU äntligen är det dags". Jag satt där i skenet fram datorn och njöt, märk väl mitt ordval, njöt av värkarna. Johan vaknade vid 07.30 och kom ut i vardagsrummet och tittade storögt på mig och frågade vad jag gjorde, och jag svarade med ett leende: Jag klockar värkar!!! Jag ska föda barn idag!!!

Johan trodde inte på mig, för i hans värld så fanns det inga leende värkande gravida kvinnor. Och det skulle visa sig att han skulle få rätt längre fram.Johan stannade hemma från jobb och satt vid min sida och såg hur jag knappade på space-tangenten och betraktade mina fina kurvor på skärmen. Jag lyfte luren och ringde cura klinken för att meddela att jag inte kom på mitt möte med Susanne kl 15 för att jag har värkar och tänker minsann föda barn istället. Runt 12-tiden låg värkarna med ett mellanrum på 4-5 minuter, och då ringde jag förlossningen som tyckte att jag skulle komma in. 14,30 kom vi in, allting såg bra ut, förutom att värkarna avtog helt i princip i samma sekund som vi satte oss i bilen och körde dit, och väl där fick vi beskedet att jag bara var öppen 2 cm. Så vi fick åka hem igen.


Hann knappt ut genom dörrarna till förlossningen innan värkarna tog fart igen! 5 minuter mellan varje värk, och mitt leende började försvinna. Vi åkte hem till svärmor för att få tankarna på annat. Och väl därhemma började vi klocka värkarna igen. Och vid 16-tiden låg då värkarna med 3-5 min mellanrum och det började göra påtagligt ont. Men jag vägrade åka in förtidigt. 18,30 ringde jag förlossningen igen och kärringen jag pratade med rekommenderade mig ta två alvedon och gå och lägga mig, varpå jag fick ett vansinnes utbrott som resulterade i meningen: "DET är fantamej svaret på allt inom svensk sjukvård, ta två alvedon och gå o lägg dig. Jag ska fan inte sova! Jag ska föda barn, och vi kommer nu! Hejdå!"

Klockan 19,30 stod vi vid entrén till förlossningen igen och värkarna hade fortsatt och fanns kvar. Efter en kontroll fick vi beskedet att jag endast var öppen mer än 3 cm. Jag hade öppnat mig 1 cm på 5 timmar. *suck* Fick en hinnsvepning och blev i princip tillsagd att åka hem igen. Men då började jag gråta och sa: Ni får inte skicka hem mig igen, får då kommer jag inte tillbaka alls! (eller hur *s*)


Det var lugnt på förlossningen så vi fick stanna till min belåtenhet. Fick duscha varmt och länge, hur skönt som helst. Såg ut som en kokt kräfta när jag kom ut från duschen. Värkarna tilltog och vid 23-tiden fick jag lustgasen, och himmelriket öppnade sig, dock inte jag, endast öppen 4 cm. Vid midnatt tyckte Elisabeth som var undersköterska på nattens pass att jag kanske skulle pröva att stå upp lite. Efter vilda protester reste jag mig upp, men vägrade att gå, utan stod hängande över gåbordet med lustgasen tryckt mot ansiket! Min älskade Johan stod bakom mig och försökte hålla mig upprätt, gåbordet stil samtidigt som han masserade min rygg. Om DET inte klassificeras som kärlek så vet jag inte vad kärlek är. Hursomhelst så försvann jag in i min lustgasdimma till sköna toner av Jason Mraz´s I´m yours. Men efter dryga två timmar ville jag lägga mig ner igen. Tålamodet var på våg bort igen. När klockan var 03,00 och värkarna hade hållt på ett dygn var jag öppen 5 cm. Då kastade jag av mig lustgasen och talade om för Johan att nu skiter jag i det här, jag ska inte föda barn längre, för jag ska åka hem. Johan ringde på förstärkning och Anne kom in och höll min hand. Det kändes skönt så jag låg kvar *s*

Mitt vatten hade fortfarande inte gått. 03,15 stack Anne håll på hinnan, vilken befrielse! Värkarna tilltog ytterligare och 2 timmar senare var jag öppen 8 cm, då fick jag Petidin. Fast jag märkte inte att det hjälpte, jag var helt hög på lustgasen som vid det här laget var min bästa vän. Kom på många galna idéer där i min egen lilla bubbla. Anne sa flera gånger att hon var imponerad över mig, för jag låg och log hela tiden! Det var bara för att jag inte visste vad som väntade mig. Petidinet gjorde att jag somnade och det var skönt. Mindre skönt var det att vakna av en krystvärk så stark att jag satte alla naglarna i Johans hand, som vaknade med ett ryck från sin stol. När värken var över tittade jag på Johan och sa: Den kändes! Varpå jag halvdomnade bort igen. Men hörde hur Anne informerade Johan om att min kropp är redo att tömma sig nu och då tömmer allt sig, så risken för att jag skulle kräkas var stor. Och Anne hann nog precis avsluta sin mening när jag pekade på Johan och på min mun, och sen kräktes jag!


Krystvärkarna började runt 06.00. Och då var jag så utmattad, less och rentav uttråkad att jag blev lättad över krystärkarna för nu var det snart över. 27 timmar hade det här pågått nu. Blev uppriktigt förbannad under krystskedet och skrek vid ett tillfälle minns jag: Men kom ut nu för helvete!!!!!

Jag tyckte att det gjorde vansinnigt ont precis innan huvudet var ute, jag gav nästan upp! Och det var då jag förstod varför visa kvinnor väljer att göra kejsarsnitt. Och hann kläcka ur mig mellan värkarna till Johan: Nästa unge föder du!

Men när den värken som blev den sista kom så slutade jag inte att krysta. Jag tog i så att jag trodde att hela jag skulle gå i sönder, jag morrade som ett rovdjur och fick plötsligt armmuskler jag aldrig tidigare har haft, och 06.46 kom hon ut, och det på ren vilja för kraften var slut sen länge sen.


06.46 låg hon på min mage, Freja!! Det blev en liten flicka trots allt. 50 cm lång och 4070 gram, 36 cm i hattmått. Sprack nästan ingenting men blev sydd med 2 stygn. Moderkakan kom ut av sig själv 06.52, och mitt jobb var avklarat!


Stolt var jag! Nu var jag äntligen mamma. Och Johan var fantastisk hela tiden! <3


Välkommen!Vad kul att du hittat hit! =)

Nu när du hittat hit så lovar jag att jag ska försöka få rätt på mitt bloggande ;)

Det händer ju en hel del i mitt liv just nu. Fast förra året, 2008, var definitivt mitt år.
3 juni, kl 06.46 föddes min dotter, Freja!
4 oktober blev jag fru Malmborg.

Året 2009 handlar mest om min viktminskning,start av träning och utvecklingen av sötaste lilla Freja.

Häng med vet ja ;)

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0