Saknar dig varje dag!



Tiden går fort! Det är nu 2 år sedan min morfar lämnade oss och jag saknar honom varje dag!

Jag gråter fortfarande när jag tänker på honom, men jag ler också. Han var en rolig gubbe min älskade morfar.
ett riktigt spjuver.... lite "full-i-fan", och jag älskade det med honom.

Morfar var verkligen någon som låg mig varmt om hjärtat, och gör fortfarande, för han finns med mig!

I förrgår kom min kollega på mig när jag satt och höll i morfars halsband och sjöng "med en enkel tulipan..."
Morfar brukade alltid ringa och sjunga den för mig på min födelsedag.

Jag tycker om att prata om morfar, om alla roliga saker han sagt och gjort.

Morfar var sjöman när han var yrkesam, som många vet, och han sa alltid att man märkte att han var en äkta sjöman för han hade vatten i knäna, vågor i håret och ibland blev han lite simmig i ögonen!

Det var också morfar som lärde mig att det finns bara 3 lag i Sverige. 1. Systembolaget. 2. Samlaget och 3. Malmö FF! Ja som ni förstår så kommer mina himmelsblåa gener från morfar!



Funderar på att göra en tatuering till minne efter morfar. Och har funderat på att göra en sån här:



Och skriva morfar i hjärtat. Antingen sätta den på höger underarm eller på vänster vrist.
Ska nog göra verklighet av detta när jag fått skattepengarna. Då får jag ha morfar med mig varje dag, och inte bara i tanken och hjärtat!

ÄLSKAR dig Morfar, saknar dig varje dag!


Turismkoordinatorn tipsar!

Tänkte faktiskt börja att tipsa er om mina favoritplatser, det kan vara i Skåne, i Sverige, men även utomlands.
Jag är faktiskt utbildad turismkoordinator, och resetips och sevärdheter är ju sånt som jag kan...därav...

Mina tips!

Dagens tips är Karlaby Kro.

Karlaby Kro är ett fantastiskt ställe som ligger ute på Österlen i Skåne. Närmare bestämt i Tommarp.
Det var faktiskt av en slump som jag upptäckte det här stället. Jag och Johan skulle egentligen åka till Gran Canaria över nyår men av diverse anledning så avbokade vi vår resa, men vi ville gärna hitta på något, så vi beslöt oss för att åka bort och skämma bort oss.

Karlaby Kro blev vårt val för nyårsafton 2006.

Vi kom dit den 30 december, och då bjöds vi på en kaffe och kaka. Bad i pool och inbokad massage. På rummet väntade en flaska champange och underbart goda chokladpraliner. På kvällen blev vi serverade en 3-rätters middag. Mycket välkomponerad.

Nyårsafton började med en ljuvlig frukostbuffé och därefter njöt vi av vinterlandsskapet. Snövallar på flera meter. Vi hade snöbollskrig, och jag fick in en riktig fem-etta på Johan. Vid lunch bjöds vi på en buffé med soppa, scones, te och annat gott. Mycket mysigt. Kvällen var ju givetvis hela vistelsen höjdpunkt. 5-rätters nyårssupé med fördrink och champange till tolvslaget.

Ja, det var ett dyrt kalas för 2-dagar. Men om man skall skämma bort sig och ha en underbar upplevelse så rekommenderar jag karlaby Kro mer än något annat spa som jag upplevt tidigare.

ca 10 000 kr gick vår nyårshelg på. Mycket pengar, men definitivt värt det!




Fröken Malmborg

Fröken Malmborg aka Freja, är sannerligen en bestämd liten tjej!
Hon testar gränser varje dag, och det tar mer och mer styrka och envishet vid varje gång.

Hon har börjat vakna varje natt nu och vill komma upp. Men vi vägrar ta upp henne. Hon säger AJAJAJ varje gång, för att hon vet att vi kan ju inte ignorera henne om hon har ont. Men när man frågar henne om hon har ont säger hon nej, och frågar man henne om hon är tramsig så nickar hon. Tänk att dom är så uträknande de små liven. Jag har iaf helt sonika gett mig kattsingen på att hon ska inte upp om nätterna. Så jag går in till henne, ger henne nappen, pussar henne godnatt, säger: Det är natt, mamma och pappa sover, Freja ska också sova, nu går mamma. Natti natti! Och så går jag ut ur hennes rum. Givetvis GALLSKRIKER hon, men det blir kortare och kortare stunder för varje natt.

Däremot är hon rena drömungen om kvällarna. Hon säger numera själv till när hon vill gå och lägga sig. Hon sitter i soffan och gäspar, tittar på oss och säger: Feja nanna kudden! Man smälter ju. Finare unge får man leta efter.
När hon kommer upp på sitt rum och ner i sängen säger hon natti natti, och är hon riktigt trött och tycker att jag och Johan är tramsiga som pussas och kramas brukar hon kort och bestämt tala om för oss att vi gå ut och stänga dörren haha

I söndags var vi och såg Mora Träsk till Frejas stora förtjusning. De första 5 minuterna satt hon som ett ljus, men ögon stora som tefat, ungefär som "dom är på riktigt". Efter en stund släppte hon loss, dansade, sjöng, hoppade, klappade. Hon sken som en liten sol. När vi efter shown stod i kö för att få ett idolkort signerat så fick jag en spontanpuss och Johan en bamsekram, men hon sa ingenting. När vi kom ut på parkeringen tog hon mig i handen och sa: Mamma, det var roligt!
Behöver jag säga att mitt hjärta nästan brast av kärlek och stolthet. Min fina tjej. Tänk att man redan vid 2 års ålder kan känns tacksamhet och dessutom förmedla den. Jag var verkligen världens stoltaste mamma!

Musiken aka Mora Träsk har Freja nu pratat om i princip varje vaken minut sedan dess. Idolkortet har jag fått kopiera upp i extra exemplar då hon vägrar att släppa kortet ifrån sig. Hon sover med det.

Hon börjar bli en stor tjej nu, min lilla loppa!

(bilder kommer inom kort)


Världens bästaste!



Idag klockan 1400 kommer jag bli världens bästa mamma och Johan kommer bli världens bästa pappa!
För då intar vi tillsammans med en massa andra ungar och deras föräldrar Söderslättshallen i Trelleborg, för att se MORA TRÄSK!!!!

Kommer bli superroligt!


Om någon någonsin har undrat....

...varför jag blev mobbad på låg och mellanstadiet kan det bero på dessa:





Inte nog med att jag hade stora GRÖNA glasögonen, av märket NAF NAF, jag hade en tandställningen som gick utanför munnen. Ugly Betty var ingenting i jämförelse med mig.

Som om tandställning och glasögon inte vore nog hade jag dessutom ett pojknamn och fräknar!

(jag skriver detta inlägg med ett skratt.... jag minns min barndom med kärlek och harmoni, annars hade jag nog inte bjudit på det här. Fast faktum är att mina dåvarande glasögon är mode igen idag... tänk om jag hade vetat det för 23 år sedan haha)


Extra festlig lördag!

För två helger sedan var våra vänner, familjen Ganslandts här.
Mycket mycket trevligt!

Det blev tjejbus, Mora Träsk, klapp och dans-musik, god mat, skratt, mys, sprit, kampen mellan kvinnor och män, som kvinnorna såklart vann ;)







Våren hos familjen Malmborg

 
Har fått för mig att jag ska odla egna blommor. så det har jag gjort. Kantlobelia, solrosor och nån annan fin blomma! Och dom små fröerna tog sig snabbt. På fem dagar såg det ut såhär:

 

När solen tittade fram fick jag sån plötslig lust att leta fram dynorna till utemöblerna, sätta upp min hängstol och njuta av våren i fulla drag.


Härliga, härliga vårsol!

  



Freja gillade hängstolen, perfekt för en liten sagostund i eftermiddagssolen.



Men bäst är det ändå när hon får ta på sin favvo-jackan och sina solglasögon och bege sig ut på äventyr med pappa.



mina finingar
*kärlek*


Klädkammaren- följdprojekt

Ja som de flesta vet så följs ofta projekt av följdprojekt. Så är det här hemma också. Hallrenoveringen ledde till att jag var tvungen att styra upp i vår klädkammaren. Skåpen som stod i hallen innan hamnade i klädkammaren då vi inte vill slänga dessa, och för att vi behövde förvaringsmöjligheten.

Men jag tog en söndag för att fixa till klädkammaren, och jag blev riktigt nöjd!





Ordning och reda, det gillar vi!


Direktkvalificerad till dramaten!






Min lilla skådespelare!
Ljuvligaste lilla Freja!
*kärlek*


Hallrenoveringen- Ett av många projekt!



Såhär såg vår hall ut för ett par veckor sedan, detta efter att vi plockat bort de stora bruna skåpen vi hade här.


innan min kära far kom....



Första våden uppe. I just love easy-up tapeter! Det går fort när min pappa tapetserar i vanliga fall, men den här gången gick den ännu fortare!



Färdigtapetserat.... fick torka en dag innan vi skruvade upp våra nya hallmöbler!



TAAADAAA!!!

Älskar vår nya fina hall!


Påskbus med kusinerna

Under påsken hann vi även med att umgås med Frejas underbara kusiner och deras föräldrar!



Sötare ungar får man leta efter!



Bellas stövlar var superfina och roliga att leka i tyckte Freja, fast Bella var inte lika road ;)



Men Bella tyckte däremot att det var roligt att sitta i trappen med Guccis leksak hängandes ner mellan trappstegen och en hoppandes Freja nedanför... haha "hoppa dig trött"-typ!



Hector matade pappa med påskgodis! snälla barn vi har!

Det var precis som vanligt mycket roligt att träffa familjen Jönsson!


Påsken- i Rostock!

Jag har varit dålig på att uppdatera så här kommer vår påsk i bilder.
Vi tillbringade ju två av påskdagarna i Rostock hos våra vänner André och Yvonne, som fick tvillingar i januari. det var verkligen supermysigt med intensivt.

Freja var helt upp och ner. Min annars väldigt glada unge var totalt hysterisk, övertrött och grinig som få.
Hon sov ingen middag alls den dagen vi åkte, och vägrade sova senare på eftermiddagen. Tvärslockna 2030, arg som ett bi. Dagen efter blev det samma sak, eftersom båten hem gick kl 13. Ingen vila då iheller, men när vi var komna till Gedser så lyckades jag efter en vild brottningsmatch få henne att somna i min famn, och där sov hon fram till Tullarna på Öresundsbrons Sverigesida!

Borta bra, MEN hemma bäst!



Yo mamma! Nu åker vi!



Efter att ha inspekterat bilen ordentligt var vi äntligen på väg mot det tyska landet.

  

Båtresan dit och hem gick bra. Freja blev överlycklig när hon från fönstret såg havet, och utbrast: BADA! (eller Bauda, på världens bredaste skånska). Hihi

  

I Rostock sken solen, och vi fick tid över att njuta av André och Yvonnes underbara balkong. Freja fick möjlighet att showa lite till sin egen stora lycka.


Yvonne har verkligen en känsla för det här med pyntning, och varje påsk och jul som vi har varit där och hälsat på har jag blivit lika lycklig. Massa fina blommor, påskris, påskgodis och påskägg hade dom överallt.

  

När vi ändå var i Rostock kunde vi ju inte missa en tur ner till city. Solen sken på oss och Freja fick möjligheten att provåka sitt nya vrålåk som jag shoppade på Blocket för 200 kr =)



Universitetet i Rostock, det var här som Johan pluggade för 10 år sedan.

  

sötnosarna Thea och Emil. Världens snällaste små bebisar. Dom åt, sov och skrattade. Hörde dom inte en enda gång på natten, och när dom var vakna så var dom så nöjda så nöjda. Underbara små liv. Freja ÄLSKADE bebisarna!



Freja ställde snällt upp och hjälpte till att öppna Thea och Emils presenter!

  

Lek-farbrorn André blev självklart en favorit hos Freja med en gång. Fast jag tror inte att André efter en stund tyckte det var en sådan bra idé att låta Freja stå på hans axlar. För fröken Malmborg står sällan still, hon hoppar gärna ;)



Men dom fortsatte ha tycke för varandra. För Freja följde med André på morgonen för att shoppa frukost. Och mamma fick sovmorgon :) Gud vilken underbar vän vi har i André.



André älskar verkligen Freja. Han hade varit så himla gullig och gömt en massa påskgodis i trädgården till Freja, och hade även ordnat en liten korg så att hon kunde lägga sina fynd däri. Jag blev helt tårögd när jag såg Freja gå omkring där med sin korg och ett JÄTTEleende på läpparna.

  

Ja det var sannerligen en härlig påskvistelse i Rostock!


På tisdag smäller det!



Derby på tisdag mot bönderna i staden som gud glömde!

Är grymt nervös redan nu, men pågarna kommer inta Olympia med bra självförtroende, ocg med supportrarnas stöd.

Vi ska dit! I år ska vi stå i klacken. Senast jag var på Olympia var i april 2008, dvs två år sedan. Höggravid. Jag blev så förbannad att jag trodde vattnet skulle gå ;)

Vi vinner på tisdag.... 2-3 blir det!


What do you want from me Fembot?





Mina nya favoriter. I just love them!

Robyn är verkligen grym... och Adam har jag älskat sedan första gången jag såg honom i American Idol!


Våriga lilla jag!

För er som inte har mig på Facebook eller bilddagboken så kommer här nu en bild på min nya fina frisyr med färg och klippning. Fixade till mig på skärtorsdagen!







Är så jäkla nöjd. Emma min frisör är sjukt duktig. Jag satte mig bara ner och sa "gör nåt bra!"


Frejas paradis!



Söndagen den 25 april kommer vi vara världens bästa föräldrar, för då ska vi ta med oss Freja till Mora Träsks föreställning i Trelleborg.

Freja kommer ÄLSKA det!

Det var länge sedan vi gjorde något direkt för henne. Innan hade vi ju babysimmet, men det slutade vi med iom att hon var sjuk så mkt i början på dagisstarten.

Någon mer som är sugen på Mora Träsk?
Kolla deras sida för mer information om deras turnéplan.


Anropar försvunnen!



Har ni saknat mig?
Sorry men jag har varken tid eller lust att blogga, det händer för mycket för att jag ska ha tid att sitta framför datorn. Och det är ju egentligen bra. Men jag får lite dåligt samvete över att jag inte uppdaterar här och bjuder in er till mina äventyr!

Vi mår iaf mycket bra hela familjen, och alla vårprojekt har startat i trådgården. I helgen städa jag ur förrådet,igen, och det blev SÅ bra!

I slutet på månaden ska vi beställa färdig gräsmatta, tillsammans med grannen. Det kommer bli så bra...
Jag har piffat lite på baksidan, letat fram stolsdynorna, hängt upp min hängstol och hängt upp en jättefin ljusampel.

Det kommer bilder på det längre fram!


RSS 2.0