Nästa projekt: Sovrumsrenovering

Nästa projekt här hemma är att ordna vårt sovrum.
- Tapetsera en fondvägg
- Måla de andra väggarna vita
- plocka bort den stora byrån
- köpen en bokhylla, ett sidobord, en lampa och en fåtölj
- plocka bort den lilla byrån med tjocktvn på
- köpa en platt-tv med väggfäste!Denna tapeten från Boråstapeter ska vi satsa på.

  

Kommer bli skitbra!
Men detta projekt kommer påbörjas tidigast i september.

Sen har vi ett höstprojekt och det är att lägga golv på vinden så att vi kan städa ur förrådet och få bort alla kartonger från förrådet upp på vinden, så att vi har plats att röra oss inne i förrådet. Det har vi inte nu, det är överfullt!


Pärlan i mitt liv

Igår när jag var hos frissan så ringde Johan och meddela att Freja hade stoppat en pärla i NÄSAN!

Jodå....

Det var inte särskilt länge sedan vi var på akuten med henne för att hon hade stoppat en pärla i örat. Så man undrar varför hon gör om en sådan handling... men som jag sa till Johan, det är inte lönt att fråga henne, hon har gjort det för att man kan ;) Konsekvenserna tänker hon inte på.

Johan var ju halvt stirrig och var påväg till akuten med henne. Men jag fick dom att lugna ner sig, och menade på att jag ville gärna försöka få ut den först innan dom åkte in... För jag ville inte att dom skulle bli tvugna att sitta på barnakuten i flera timmar med en pärla i näsan.... eller för den delen utsätta lillebror för alla baciller som finns i väntrummet på akuten.

Jag skyndade mig hem!

Väl hemma uppstod kaoset igen. Freja illvrålade: JAG VILL TILL SJUKHUSET!
¨Men jag övertygade henne om att jag kunde få ut den... och det fick jag!

Jag tog en hårnål som jag bände upp och sedan förde jag in den i näsan och lyckades få in spetsen i hålet på pärlan och PLOPP så var den ute. Och Freja blev överlycklig.

Så när hon gick och la sig så fick jag världens största kram med orden: Mamma jag älskar dig! Du är världens bästa! <3


Nyfriserad!Igår var jag hos Emma på Hårstudion och fixade till frissan, På tiden... senast jag var där var den 30 juli 2010... ett år sedan.

RESULTATET
Tänkte först bara klippa topparna men påvägen dit, svettandes på cykeln så bestämde jag mig för att klippa av allt!

Är supernöjd! love it!


Slutresultatet- Trädgården

vi är SÅ nöjda. Och idag kom vi äntligne iväg till Plantagen och fick köpt blommor också!


Tre stora krukor, två med japansk benved på stam och en kruka med en rödros och murgröna runt.Fick även köpa mig två väggdekorationer i smide för blomkrukor. Har velat ha såna länge, idag gav Johan med sig.

Köpte även två hibiskusar. ÄLSKAR hibiskus.Nu är framsidan klar, och vi är supernöjda!


Så blev det en användbar trädgård


Gräva gräva gräva... en jäkla massa rötter, så det tar sin lilla tid.


Ska bli skönt att bli av med den här lerpölen!Kaos på tomten, det är ett problem när man har en begränsat yta att röra sig på när man ska fixa saker och ting.
Som om kaoset inte vore nog så välde det upp myror från plattorna när vi började gräva.7 ton jord bortgrävt, markduken på plats och uppkorrigering av våra stepstones!


Lerpölen borta, roten från körsbärsträdet borta och markduken på plats. Nu ska vi bara få leverans av bärlagret och singeln också.Norandå har verkligen bistått med utmärkt service. Då vi blev klara en dag tidigare än beräknat så ringde vi dom och frågade om dom kunde ordna med så att stenen blev levererad en dag tidigare, och jodå... det lyckades dom med! Dom lyfte in bärlagret med kran på tomten, och singeln placerades i säckar utanför tomten.Dags att börja fördela ut bärlagret. Johan är världens bästa. Som han har jobbat!Bärlagret på plats. Gick hyfsat fort faktiskt. Men det är ju roligt att göra denna typen av arbete... slutfinishen liksom!Dags att lägga på singeln!


Frejas oumbärliga hjälp <3Första lasset med singeln på plats! Färgen är missvisande, då stenen är dammig av grus. Den måste tvättas många gånger för att få fram den rätta färgen. Fördelen är dock att den snart har regnat i ett dygn så nu är den snart ren.


Freja hjälpte till att kratta ut singeln! Hon var så duktig under hela processen!

Det kommer bilder på slutresultatet när det slutat regna!


Syskonen Malmborg


Trädgården börjar ta formMin man är BÄST!

Han har ensam grävt upp 7 ton jord,gräs och rötter ensam! Min hjälte!

Allt som grävdes upp öste vi i såkallade wastebags som vi fick köpa på Nordanå grusterminal för 140 kr stycket, då det inte var läge att lassa 7 ton jord på en pressening ut med vägen. Detta ansvarstagande verkade kosta mer än det smakade.

Från att ha fått ett pris på 50 kr per tonet för hämtningen av jorden blev kostnaden plötsligt 850 kr per säck!!! 850 x 7 säckar, dvs 5950 kr!! Rolig extrautgift! Jag fick krampanfall.....men då jag sällan köper saker o ting rakt av så försökte jag lösa problemet själv. Och jag lyckades!

En fd granne till mig från Oxie kör lastbil och han kom och hämtade alla 7 säckarna, GRATIS! Det enda vi betalade var tippkostnaden av skitet på 500 kr! Så från 350 kr till 5950 kr ner till 500kr det anser jag vara en seger!

Nu håller Johan på att ösa ut singeln, bärlagret fick vi ut igårkväll. Så snart är det klart.
Det kommer fler bilder sen.

I eftermiddag bär det av till plantagen för blominköp! Och sen ska vi faktiskt inom systemet också, för om min man någon gång har förtjänat en öl så är det nu!


Veckan som gåttFreja har fått ett par ascoola hello kitty-hörlurar!
Nu kan hon lyssna på både Manboy och popular utan att vi behövs plågas ;)
I lördags var vi hemma hos Frejas mormor och morfar och då passade hon och mormor på att bada en massa.
Freja tjöt av lycka.Lillebror var också med! och han njöt för fullt i sin bilstol.Sen i söndagskväll fick vi spontanbesök av Frejas faster och farbror och då ställde Freja till med konsert. Mycket underhållande!


Viktor- nykomligen i familjen


Den 30 juni 2011 kl 1719 kom han äntligen till oss!

4295 gram och 53 cm

Följ Viktors resa och mitt mammaliv som nybliven tvåbarnsmor på
http://mirakelnummertva.blogg.se/


Vår duktiga tjej <3Sen i måndags har vår stora tjej varit blöjfri! Och det har faktiskt gått riktigt bra!
Vi är så stolta över henne.


Dessutom är hon världens stoltaste storasyster!


RSS 2.0