Min favvo pryl!


När vi flyttade in i vår lägenhet jag och Johan så införskaffade vi en kaffemaskin.
Inte vilken kaffemaskin som helst. Utan en Miele, inbyggnads med kapslar.
Nespresso! Vilket himmelrike. Det var så lyxigt att beställa sina kaffekapslar på nätet och sen brygga en kopp med olika styrkor, olika smaker fanns det på en del espressosorter och när jag väntade Freja- decaff. LOVELY.

När vi sedan sålde lägenheten och köpte huset så sålde vi alla vitvarorna med lägenheten. Vilket gjorde ont i mitt hjärta. För nu har vi en vitvara av varje sort.... *MEGASUCK* Drömmer än om dagen då jag kan ringa svärfar och beställa Mielevitvaror till köket.

Hur som helst, svärfar såg mitt lidande och vi fick en kaffemaskin i inflyttningspresent. HALLELULJA!
Fast denna gången var det en som malde hela bönor, vilket självklart är fantastiskt!

Så, min favvopryl här hamma är utan tvekan MIN KAFFEMASKIN!

Även om den måste avkalkas och det tar en halv evighet...


Men när den väl är avkalkad så väntar ljuvligt kaffe på en.


 I LOVE COFFEE <3


Färdiga resultatet!

Någon som blev kaffesugen nu??


Renoveringprojekt 1

I veckan som gått har vi fixat Frejas sovrum. ÄNLIGEN! Jag har ju avskytt den där cersirosa och lilafärgen enda sedan vi flyttade in, men lät den vara då vi kände att det "funkar".

Men nu har jag äntligen i samarbete med min käre far och min älskade man fått piffa Frejas rum.



Pappa kom hit i måndags och givetvis skulle Freja sitta bänkad utanför och spana när han jobbade. Och inte var hon tyst en sekund.

- Morfar varför sätter du sånt papper på väggen?
- Får du måla på väggen?
- Vad gör du morfar?
- titta morfar den har jag fått av dig (visar upp sin iller, den hon har i handen på bilden)
- Morfar ska jag sjunga för dig?
och så höll det på tills han hade vävat klart och gick hem haha

 
Färgsättningen klar... nu bara detaljerna som återstår!



I lördags var vi på IKEA och shoppade lite nytt till rummet då. Bland annat de här underbara blommorna till väggen.



Köpte en ny lampa till hennes fönster. En taklampa i samma serie också. samt en kruka och en plastblomma. Men det blev toppenfint.



På väggen till höger ska vi sätta upp vägghyllor i rött, blått och grönt. Sen ska vi köpa tre runda röda mattor på IKEA, dom var tyvärr slut när vi var där i lördags.

Men Freja är supernöjd. Leker fint på sitt rum varje dag.
Hon strök handen på väggen i förrgår och sa: Min morfar han är duktig <3

vi kan bara hålla med. Vad skulle jag gjort utan min pappa?

ja just det...


När vi gav bort soffan som stod i Frejas rum så fick Freja i utbyte denna docksängen samt ett babyborn skötbord med badkar, gardrobe och stol. Superfint. vilket bra byte. Men för att docksängen skulle matcha hennes rum har jag nu målat om den. Innan var den vit med rosa blommor.



Pottsystem

Denna gjorde jag innan idag till Freja.
Det är ett pottsystem. I dubbelbetydelse. Pottsystem för att det skall motivera Freja att använda pottan och toaletten, men även ett pottsystem där hon samla på sig "poäng" och var femte gång hon kissar på pottan/toaletten så ska hon få en liten överraskning (små små chokladbitar) och när hon når nr 50 så skall hela familjen åka och bada på Aq-va-kul.

I förrgår kissade hon två gånger på toaletten och blev överlycklig över sin prestation, så jag tänkte att om man gör ett belöningssystem så kanske vi kan öka hennes motivation och vilja att kissa oftare på pottan/toaletten.

Funkar det så funkar det!


Middag ute!

Igår hade vi avtackning av en kollega som går i pension.
Vi hade beställt bord på Restauang Mosaik i Malmö, ligger vid Stortorget. Har aldrig varit där tidigare, så det såg jag verkligen framemot. Det är en tapas restaurang.

Jag och min kollega slog oss ihopa och bestämde oss för 5 rätter som vi ville testa och dela. Men som vi sa, en dag som igår hade vi nog kunnat ta in 10 tallrikar och ändå inte bli mäta.
Priset på varje rätt är okej, men det är inte mkt mat, så det krävs ju att man beställer in ett par olika.

Vi körde på:

* Tomatpaj med getost! Smaken var okej, pajdegen för hård och jag saknade lite krämighet i pajen. Det var som ett färdigt skal som dom fyllt med körsbärstomater och sen strött över lite getost, med betoning på lite. That´s it!

* Oxfilé i skivor serverade med paprika. Oxfilén var himmelsk <3 Kolgrillad. Smakade grillat och fin kött smak. Inte salt eller peppar... utan fräscht. som sommar. Rekommenderas.

* Grön sparris med smör, citron och färska örter. FANTASTISKT. Sparrisen var helt rätt i konsistens. Smöret var bara ett par droppar. Flingsalt toppade... Ljuvligt. Jag är ju en "sucker" för sparris, så jag var i himlen.

* Marinerad fläskkarré på spett, kryddad med oregano. Köttet var saftigt och gott. Fint grillar. Ruccolasalladen man fick till med vitlöksdressing var fräsch och lagom i mängd. Men det var ingen WOW-känsla. Men det var gott.

* Nybakat bröd med vitlök. Supergott bröd. Men nån vitlök kände vi inte smaken av. STORT minus.

Kollegorna prövade lite andra saker, och alla verkar nöjda. Definitivt ett ställe som jag och Johan skall besöka innan bebisen är här.


Då var det Frejas tur...

..när jag väl tillfrisknat är det dags för nästa person i familjen att insjukna.
Hämtade Freja på dagis igår vid 16-tiden, då hade hon fin grön 11 under näsan och såg lite gojsig ut i ögat.
När vi kom hem blev hennes ögon bara värre och värre. Och i natt när hon vaknade var hon helt igen murad :(



Så det blir till att vabba idag... och resten av veckan. Men Johan skulle stanna hemma imorgon och på torsdag, så tar jag idag och fredag.

stackars min lilla älskling1


Fixbart!

Idag blev vi av med soffan i Frejas rum, detta är en sak i raden av många som skall hända här hemma.

På måndag kommer min pappa hit efter jobb och ska börja fixa väggarna i Frejas sovrum. Nu ska ÄNTLIGEN de cerisa och lila väggarna bort därifrån. Istället ska det bli tre ljusgula och en röd fondvägg. Sen skall hennes färgglada hyllor upp och hennes fina gardiner som hon hade i sitt rum i vår förra lägenhet.

Lite nya lampor och nya mattor sen är hennes rum tipptopp :)



Sen skall vi sätta in våra två malmbyråer i vår klädkammare och i den hörnan där byråerna har stått skall vi göra en myshörna istället. och till det skall vi köpa:

 
Två fåtöljer och ett runt bord samt en bokhylla. Sen skall vi plocka fram alla våra böcker ifrån förrådet. Så det blir riktigt mysigt i vårt sovrum. Lite längre fram, typ april, så skall vi tapetsera ena väggen i sovrummet också. Men det får vänta en stund.

Anledningen till att vi fixar till myshörnan i sovrummet är för att arbetsrummet/gästrummet försvinner snart då det skall bli bebisrum. Så skrivbordet är redan sålt och vi har bäddsoffan ute till försäljning. Till bebisrummet behöver vi endast köpa två saker:

 
Spjälsängen har vi sedan Freja och så ska vi flytta in Frejas Nalle Puh-matta och Nalle Puh-lampa i bebisrummet.

Kommer bli riktigt bra. Och så fort detta är gjort, inköpen sker efter att alla räkningar är betalda i slutet på månanden, så blir det dominoeffekt. För plötsligt kommer det bli plats i förrådet, och då kan vi göra iordning där också.

Sen är det "bara" två projekt kvar som vi vill göra i år. Och det är att ordna ny tv och surroundsystem till vardagsrummet med ny dvd och installera teliaboxen och beställa viasat-fotboll och säsongskortet.
Därefter är det loungen på framsidan. Ett trädäck med segeltak och rottingmöbler :)

Men som sagt en sak i taget!


Förnuftig som få!

Försökte potträna Freja under julledigheten.

Det gick inte så bra.... *ler*

Första dagen gick bra.... inga större olyckor, och hon gjorde nr två på pottan.
Dag nummer två så kissade hon på golvet tre gånger på en timme. Då sprang hon in på toaletten, satte sig på sin potta, la huvudet på sne och sa:

-Mamma, jag är nog inte riktigt redo för det här!

HAHA

Gullungen!


Något att nappa på?

Jag har ju glömt att berätta!!!
I måndags när Freja började dagis igen efter 3 veckors ledigt glömde vi att ta med en ny napp, så hon somnade på vilan utan napp. Detta efter att hennes fröknar förklarat för henne att hon inte använder napp längre.

Vi diskuterade nämligen innan julen att Freja skulle lämna napparna i London, men iom att resan dit blev inställd så blev det ingen napplämning.

MEN, Freja somnade utan napp på dagis och har faktiskt sovit varje dag, fyra dagar nu, utan napp!

Så nu slänger jag en napp efter annan här hemma, allteftersom dom blir slitna och gamla. Så snart är fröken löken nog helt nappfri.

Det är inget stort problem för oss, då Freja endast använder napp när hon sover på natten, eller är extremt gnällig, sjuk eller trött. Men det blir mindre och mindre nappande om dagarna här ju längre tid det går!

Jag är stolt över henne!


Sjuklingen

Efter att ha varit krasslig och haft ont i halsen och feber till och från sen i onsdags fick jag till slut nog igår.
Klockan 1442 ringde jag vår företagshälsovård och kl 15 hade jag en tid.

Jodå, visst var det streptokocker jag hade. Så jag blev hemskickad med kåvepenin.
Vilket kändes lite riskabelt, eftersom jag haft en allergisk reaktion på kåvepenin tidigare, detta är dock 11 år sedan.

Och eftersom jag är gravid så kan jag inte äta Dalacin som jag brukar få annars istället. Men vi kom fram till att jag skulle pröva med en halv tablett, sen avvakta en timme och hade jag inte fått några symptom inom en timme så skulle jag ta andra halvan. Jag fick inga symptom, så jag har lyckgtvis växt ifrån min känslighet mot kåvepenin, känns bra.

Medicinen har verkat snabbt. Känner fortfarande irritation i halsen, men svullnaden har lagt sig. Igår var jag så svullen och spänd i halsen att jag nästa hade "nackspärr" av smärtan.

Nu mår jag bättre, och har bara jobbat halvdag idag, gick hem vid lunch och har sovit middag 2 timmar och avnjutit ett varmt bad innan Johan och Freja kom hem. Skönt.


födelsedagen






Fick MASSA fina spakitsgrejer av mina svägerskor och svågrar. Sen fick jag ett kit ifrån Bodyshop av min älskade man, så att jag inte ser ut som ett russin efter alla bad jag kommer ta framöver ;)

Älskade mamma och pappa kom med tulpaner med pengar i, vem gillar inte det??
Svärföräldrarna kom med mammatunikor och mammabyxor, sweet :)
Min morbror och hans familj fick jag fyra svarta extra stolar utav. Perfekt.

Sen älskade Freja hade en alldeles egen unik present. Ett pärlhalsband, som jag skulle ha i håret. För då såg jag ut som en prinsessa. Och man ska vara en prinsessa när man fyller år sa Freja!


Det är ingen vanlig dag....


för det är faktiskt min födelsedag! Hurra hurra hurra!
Idag blir jag 29 år gammal! tänk om ett år blir man 30.

Men vet ni vad, inte ett uns ångest över det!

För innan jag blir 30 har jag lyckats åstadkomma:
* tagit studenten 2001
* pluggat till undersköterska 2002
* läst 40 poäng genusvetenskap på MAH 2003-2004
* träffat mannen i mitt liv 22 maj 2004
* Blev sambo med Johan 11 juni 2005
* fick anställning på Scandic Segevång juni 2006
* Blev gravid med Freja i september 2007
* Blev mamma för första gången i mitt liv, 3 juni 2008
* Lyckats gå ner nästa 40 kg totalt från juli 2008-juli 2010.
* Blev Fru Malmborg 4 oktober 2008
* Blev husägare 31 augusti 2009
* Plussade den 7 oktober 2010
* Beräknas bli mamma för andra gången i mitt liv den 14 juni 2011.

Så ni förstår... man har ju faktiskt hunnit med en hel del :)

Födelsedagen firade jag i förskott i lördags med mina föräldrar, svärföräldrar, Min morbror och hans familj samt min kära svägerska och svåger.

Idag blir det lugnt firande tillsammans med Johan och Freja.
Mysigt!


Mina finaste!



Mina älsklingar! finast i hela världen. Älskar er mer än livet!

Och på tal om livet....



Magen börjar ta sig. Vecka 17! 41% av graviditeten är avklarad!

God fortsättning på er allesammans.


RSS 2.0