semestertider är målartider!

Hej alla söta!
Hoppas att ni har det bra i sommarvärmen. Vi har det hur bra som helst.
Merparten av tiden vi är vakna har vi spenderat med att måla, måla, måla och måla lite till.

Jag började ju sakta men säkert redan när jag gick på semester den 5 juli, med att måla en vägg i om dagen. Det ska ju trots allt målas två gånger, allting. det tar sin lilla tid.

Men nu börjar det närma sig slutet.

Huset är i tre etapper kan man säga. Jag har målat allting som är på etapp 1, dvs allting som kan nås från marken och en pall upp. allt detta har jag målat två gånger, inklusive alla vita detaljer.

I måndags och tisdags hade vi lift hemma för att kunna måla gaveln på huset. Det tog verkligen längre tid än vi hade trott. dessutom slukade gaveln dubbelt så mkt färg än vad vi hade räknat med, så vi fick beställa 20 liter blå färg och 10 liter vit färg till utav pappa.

Igår och idag har Johans underbara bror och hans ännu mer underbara fru varit här och hjälpt oss att måla. Det är vi oerhört tacksamma för.

Nu ikväll håller Johan på att olja golvet och räckena på balkongen. Både målningen och oljningen borde ha gjorts för typ tre år sedan, därför är allting über torrt och suger jättemycket färg och olja. Men när det är klart så håller det i typ 10 år. Vilket innebär att när det är dags att måla nästa gång kan minsann Freja hjälpa till ;)


Här ser ni skillnaden på omålade brädor och målade brädor. Dessa två brädorna var ruttna och fick bytas ut.Johan vågade sig ut på höga höjder.


Och världens snällaste Freja satt fint i en solstol med filt och kudde och kollade på Charlie och Lola via datorn. i TVÅ timmar satt hon där snällt och mös. Vi har verkligen världens bästa dotter.


Under tiden som Johan klättrade och Freja kolla på Lollan sån målade jag staketet. Nu är det bländande vitt.Allting på framsidan är nu målat två gånger :)Johan i liften.

4 dagars gemensam semester är snart till enda och vi har fått gjort jättemycket. Tur vi har tre veckor till efter den här veckan då ska vi bara njuta och mysa.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0