Rävsax!

Idag besikta vi huset!
Det gick väl bra i det stora hela. Besiktningsmannen hade inte mkt att påpeka,däremot så var det två saker som bekymrar oss väldigt mycket.

Två saker av samma sort. Nämligen golvbrunnarna i badrummen!
Enligt besiktningsmannen som besiktade huset när säljarna köpte så var golvbrunnarna bytade. Så dom renoverade glatt båda badrum, allting gjort, av en fackman enligt säljarna. Idag säger vår besiktningsman att golvbrunnarna inte är bytade :/

Om man ska byta brunnarna så måste man renovera om badrummen helt. Det går inte att knacka upp ett par kakelplattor och byta brunnen för då bryter man fuktspärren och då blir det inte en enhet. *suck*
Och vem vill renovera om två helt nyrenoverade badrum?

Huset är dock byggt 1990 och de brunnar som satt i golven är av plast och inte av gjutjärn eller dylikt så det rostar inte i sönder. Besiktningsmannen sa att ngt hade gjorts, det såg ut som om insatsen i brunnarna var utbytta.

Rävsaxen i hela historien är den att mäklaren ringde i tisdags och hade en konstig fråga till oss. Säljarna undrade om vi ville bryta kontraktet. För tydligen får inte säljarna låna så mkt pengar som dom vill av sin bank, för utöver sina huslån hade dom två blankolån som nu sätter käppar i hjulen för dom.

Men det var som jag svarade mäklaren, det får dom ursäkta oss för, men det kan vi inte bry oss om. Det borde dom ju ha kollat upp INNAN dom bestämde sig för att sälja sitt boende. Så vi kör på fram till den 12 augusti som kontraktet säger. Får vi inte sålt vår lägenhet innan dess så bryts kontraktet precis som vi avtalat.

MEN åter till besiktningen. Om vi nu ska deala om priset av köpet med säljarna utifrån protokollet som besiktningsmannen kommer lämna så blir det en rävsax. För säljarna vill inte sälja nu, och kräver vi att dom ska gå ner i pris så säger dom nej, och om vi inte får ett reducerat pris så kommer vi inte köpa, och då får säljarna som dom vill och vi har lagt ut 6000 kr på en besiktning på ett hus som vi inte kommer köpa *suck

Däremot ringde jag till Trygghansa så fort vi kom hem och frågade hur dom som försäkringsbolag ställde sig till golvbrunnarna och hurvida deras villaförsäkring täckte skador som orsakas av läckage av golvbrunna t.ex. Och svaret vi fick var att om man tar en tilläggsförsäkring som heter Husplus så skulle den täcka en sådan situation.

Och min kontaktperson på trygghansa sa att man kan ju be säljarna att skriva ett dokument där dom tar på sig ansvaret för badrummen i 10 år. För det finns inget kvalitetsdokument på badrummen iheller utan bara fotodokumentation. Men om säljarna skriver på ett kontrakt där det står att dom försäkrar att allt är ordentligt gjort och att dom tar på sig ansvaret för eventuella problem som kan uppstå så kan man även skriva in där att dom under den tiden då dom är ansvarsskyldiga inför detta får betala vår självrisk om något skulle hända.

Det vore ju underbart om det hade gått att lösa så smidigt, men det kändes som om det var lite för enkelt för att vara sant!
vi får se hur protokollet ser ut och vad han har skrivit däri, och sen får vi ringa trygghansa igen och få det bekräftat!
För i så fall är det ju klart! Då ska vi "bara" få sålt också!


Kommentarer
Postat av: Karin

Hoppas verkligen att det går o lösa smidigt för er!



Tack för allt ditt stöd gumman, det känns lite lättare nu :) Jag mätte mig faktiskt sist jag vägt mig så det ska bli spännande och se.



Kramar till er.

Hoppas ni klarar er i sommarvärmen.

2009-07-03 @ 23:22:09
URL: http://lillak24.blogg.se/
Postat av: weronica

Jisses vilken soppa. Jag hade bara lagt mig ner o gråtit. :(

2009-07-04 @ 16:51:50
Postat av: Marina The shitkid

Fy vilka turer med det där huset! Hoppas allt får ett lyckligt slut! kram på er =)

2009-07-04 @ 22:40:18

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0