Vardagslyx



Igår överraskade jag mannen med plankstek till middag. Älskar vardagslyx!

Min planka är gjord på:
Potatismos
Tomat fylld med ost
Baconlindade morötter
Paprika och lök (ligger under köttet)
Lövbiff
Cafe de paris-sås

Supermumsigt vart det!
Och så ett glas riktigt kall öl (alkoholfri såklart)

Vilken lycka!


Bakom mina....

....Solglasögon!



Inköpta igår när jag var i Ullared! Asläckra tycker jag! skiter i vad andra tycker haha


Tröttast i stan!



Tvärtdäckad Freja mötte mig i förrgår, hon vaknade inte trots att jag drog upp persiennerna, öppnade fönstret och pratade med henne.



Elaka mamma stal täcket......



Men är man trött så är man, så det spelar ingen roll... täcke eller ej!
Hon VILL INTE stiga upp.

Haha sötloppan!


Pappas flicka?



*kärlek*


Viktor it is <3





Var på sista ultraljudet i tisdags, och då ville liten samarbeta med oss, och visade glatt upp sig. Och till allas förvåning visade det sig att det är en liten kille som växer i min mage- Viktor!

Spännande!

En flicka och en pojke! Perfekt utdelning!


Glad Påsk!

Idag är det skärtorsdag, och det betyder att det är påskfest på Frejas dagis. Förra året kändes hon lite liten för att förstå hela spektaklet. Men i år! Oj oj oj!



Hon blev så fin i sitt förkläde och sjal! <3 OCh jag fick till och med lov att måla dit lite fräcknar och rosiga kinder.
Hon var så fin och stolt när hon begav sig till dagis att jag nästan började gråta av kärlek när jag såg henne!

Tänk att hon har hunnit bli så stor! Min lilla loppa.
Gud vad jag älskar henne!


Soliga måndag!

Idga har jag verkligen inte gjort ett uns förmycket, efter helgens städande behövde jag vila.
Så när Freja lämnat för dagis och mannen för jobb så fixade jag frukost och bäddade ner mig i soffan. Satte på I manegen med Gleen Killing. Man tyckte ju att dom var hysteriskt roliga när dom kom. Men jag ska villigt erkänna att jag idag mest tyckte dom var pinsamma haha

När jag slötittat på tvn (inklusive Days of ours lives) så kokade jag kaffe och tog fram solstolen istället.
Satte mig i solen en stund med nybryggt kaffe och löste korsord.



Magen en dag som denna sådär lite från ovan.

Jag klarade sitta i solen i ca 50 minuter sedan blev det för varmt, så jag gick in. Och när jag kommer in på toaletten så insåg jag att det var smart av mig. Såhär såg jag nämligen ut:


 
Jag har inte bränt mig, men solen har definitivt tagit.
När jag kom in kände jag dessutom att min svanskota gjorde ont, så jag kopplade på TENSen och la mig 30 minuter i sängen. Vilade innan loppan skulle hämtas på dagis.

Påvägen till dagis lämnade jag även in min cykel för reperation hos cykelhandlaren.

När jag hämtat Freja gick vi förbi kiosken och köpte något som jag längtat efter länge: FALAFEL


Min himmel vad god den var. Satt som en smäck!

Efter att vi ätit lite så gick vi ut på lekplatsen. Där träffade Freja sin nya kompis, vår granne, Wilbur! Dom leker så fint tillsammans.



När vi inte orkade med solen och att leka längre så begav vi oss hemåt för att påskpynta. Freja har länge velat sätta upp sina påskfjädrar som jag köpte förra veckan, men jag ville vänta. Men nu är det påskpyntat i trädgården och Freja är SÅ nöjd.




Nä nu är det dags att börja laga mat. Ha en trevlig kväll!



Vår i Malmö

ÄNTLIGEN är våren kommen på riktigt.
Underbart.

I förrgår var det riktigt varmt när solen stod på:



Och finaste Freja är lycklig nu när vi kan vara ute och leka.



Finare tös får man leta efter *älskar dig*


Gympaavslutning

Idag var det avslutning på Frejas gympa.
Hon ÄLSKAR sin gympa. Springa, dansa, hoppa, slå kullerbyterklättra, gå balansgång osv. You name it!
Underbart att se hennes glädje.

Ska dock bli ännu roligare till höstterminen för då är inte jag gravid längre, och kan förhoppningsvis röra mig lite mer och smidigare än nu ;)




Höstterminen börjar igen i början på september.


Från kaos till ordning

I veckan som gått började jag att städa ur vår klädkammare. Detta ledde till ett mindre kaos.



Som jag skrivit i tidigare inlägg så skapar städning i det här hemmet en dominoeffekt. Speciellt när man ska städa bort ett rum och göra om det till något annat. Vi har sålt bäddsoffan, skrivbordet och gett bort bokhyllan som stod i vårt extrarum, det rum som tidigare agerat kontor/gästrum. Nu är det bebisens rum. Men alla saker som funnit i "kontoret" måste ju placeras någon annanstans och det utrymmet har vi inte haft tidigare. Detta måste ju skapas. Fram till att man skapar nytt utrymme så har iaf jag en förmåga att "gömma" saker. Dvs ställa det på hög till det skapar fullständigt kaos, som i vår klädkammare.

Men nu är klädkammaren organiserad och bebisrummet är så gott som i ordning, förutom den stationära datorn som står i spjälsängen och väntar på en ny ägare.

I lördags förra veckan hade vi vänner på middag, som jag tidigare nämt, och då fick jag och Johan nog på vår elektronik som inte fungerade. Så i måndags kopplade jag bort vår ljudanläggning, söndriga dvd, comhem-boxen vars abonnemang är uppsagt, vhsen som ALDRIG används och playstationet som inte fungerar. När jag sedan skulle koppla in den nya dvdn vi fått av grannen insåg jag att det inte går att koppla in den till vår tv, då den krävde HDMI-anslutning, och det hade inte vår TJOCKTV. Likaså var det med teliaboxen, den gick heller inte att koppla in då den krävde hdmi.

Så igår då, lördag, gjorde vi det så länge har velat göra, men inte unnat oss.
Vi köpte en ny tv!

Ut åkte:



Tjock-tvn, som Johan en gång i tiden gav 18000 för och in kom:



en 47 tums LCD-tv från LG. Riktigt bra pris på NetonNet, 5200 kr
Johan var dessutom iväg på IKEA och köpte tvbänken som tvn står på. Samt nya ramar till våra bröllopskort och tre nya lampor till vardagsrummet.



Skåpen som ni seer rakt fram på bilden städade jag ur igår. Rensade upp från allt skit. Så nu innehåller skåpen alla våra cd-skivor, alla sällskapsspel och fotoalbum. Skönt att ha fått ordning på det.



våra dvd-filmer har vi placerat i lådorna i tvbänken. Känns sjukt skönt att ha fått undan de innan bebisen kom. Minns så väl hur Freja plockade i filmerna och skivorna när hon växte upp. Och likadant nu, hon plöjer hejvilt bland dvderna, så det är hack och repor i var varannan film :/

förutom den fantastiska ordningen som nu har uppstått i vardagsrummet har jag städat ur vår skräplåda i köket (ni vet en sån låda där allt skit hamnar som man inte vet vart man ska göra av det.) Den lådan har nu fått ett nytt syfte. Där i har jag samlat alla frejas pysselgrejor, lera, pennor, block osv. PERFEKT.

Städade även ur ett av skåpen där det fanns massa plastskit (muggar, tallrikar osv... en gångsmaterial) och nu får skåpet agera kontor, till alla de sakerna som jag städa ut från rummet.

Fick 4a nya stolar (för oss iaf) av en av mina vänner i veckan också. Perfekt då kattafan här hemma har klöst i sönder ryggstöden totalt på de stolarna vi hade innan.



fantastiskt!

Nu ska vi bara få sålt tjock-tvn och 5 vita benno dvd/cd-ställ sen är det ordning på riktigt!
Någon som bor i Malmö och är sugen på en tv eller cd-ställen, bara hojta, en snabb affär kan leda till bra pris :=


Underbara vår- Hjärtligt välkommen!

Igår var det söndag och vi spenderade den med att sitta i Kirsebergssporthall alldeles förlänge.

Faktum är att Freja hade gymnastikuppvisning tillsammans med de andra grupperna från Örnarna. Det skulle pågå mellan 10-1130. Vi på familjegympan var först ut, och det var ju perfekt.
Det dom missade att berätta för oss var att vi sedan skulle få sitta på golvet vid sidanom i över 1 och en halv timme.

INTE något jag rekommenderar någon småbarnsförälder till.
Ärligt så borde ledarna ha sagt till oss: Vi kör vår del, sen kan ni gå iväg om ni vill och vill ni vara med på den stora avslutningen var tillbaka vid 1130.

Men nej, icke. Det värsta var att när klockan var 1130 var det 3 grupper till som inte hade varit ute på golvet än, och vid den punkten hade Freja gett upp, hon var övertrött och hungrig och jag hade galet ont i min svanskota efter att ha suttit på ett stenhårt gymnastikgolv så länge.

Vi reste oss och gick hem! Struntade i avslutningen, det gick inte. Freja bara grät. Stackars lilla tjej.

När vi kommer ut ifrån sporthallen strålar solen och fåglarna kvittrar och jag undrar: Varför satt vi där i drygt två timmar när vi kunde varit ute och njutit av detta vädret??

Vi gick hem i solskenet och när vi kom hem åt vi lunch och sen sov vi alla tre middag. När middagsluren var avklarad klädde vi på oss och gick en runda. Köpte fika och gick hem. När vi kom hem så räfsade vi bort löven från gräsmattan på baksidan och gödde gräsmatten för första gången i år. Och så avnjöt vi årets första trädgårdsfika. LJUVLIGT.

Så även om dagen började lite fel så avslutades den perfekt! Det är jag tacksam för!

Mina fina älsklingar:



Finaste ungarna i stan



Freja tillsammans med syskonen florén i lördags då vi hade middag för våra vänner. Dom mös i soffan med karamellaskar!

Sötare ungar får man leta efter, dom börjar bli så stora!
Galet vad tiden går!


Hemmapremiär idag - igen fast på riktigt!

Idag möter Malmö FF Halmstad BK hemma. Nice! Kan dock inte vara på plats, foglossningarna gör det inte så lätt för mig.

Men jag ska ladda ner matchen via nätet, för vår comhem-box är uppsagd och vi har inte fått igång vår teliabox än!

Men FRORZA MALMÖ!



Jag tror det blir vinst med 4-0 :)


So far so good!

Det är en bra fredag idag. Jag är nöjd med morgonens utfall.
Jag tog Frejas sulky och begav mig till bussen vid 0915. Hoppade av på värnhem, gick in på Coop Extra och handlade inför morgondagens middag. Därefter promenerade jag bort till systembolaget för att köpa lite dryck, och därefter gick jag till bussen, som givetvis dök upp direkt och jag hann åka hem på samma biljett.

SWEET!

Nu har jag ätit lunch och ska snart lägga mig och sova en stund, sen vid 14-tiden ska jag hämta Freja, och därefter ska vi hem och mysa. Jag ska dock förbereda maten till imorgon och göra ordning efterrätten.

Imorgon bjuds det på biff med bambuskott, serveras med ris och sallad. Aldrig gjort det tidigare, men det är ju så gott och lätt att göra, I´ll give it a try!

Till efterrätt ska jag också göra en nyhet, en pannacottapaj. Ungefär som cheesecake, fast man gör en pannacotta och häller över digestivekexen istället. Gott gott gott!

Kidsen får korv, pommes och sallad, och till efterrätt blir det pinnglass med strössel :)

Köpte lite dryck på systemet, Cava till fördrink, ÄLSKAR ju cava själv, och därför ger jag mina gäster det bästa. Köpt även en 5 liters öl till vår draughtmaster, ett nytt vitt vin, som jag tappat namnet på nu, och till mig själv köpte jag en flaska Chapel Hill alkoholfritt mousserat vin samt två alkoholfria öl :)

Festen kan börja!

  
 

Nice! Längtar så tills imorgon! 


Vårfina!



Köpte nytt nagellack igår på H&M. Blått som ni ser på bilden. Ett vit och ett vanligt lack.

sen köpte jag ett lila Hello Kitty nagellack till Freja.



Så nu är vi båda vårfina :)


Duktig hemmafru!

Så klockan är 0858 och jag har redan lyckats åstadkomma följande:

* stigit upp
* Klätt på freja och gjort henne redo för dagis
* plockat undan i vardagsrummet
* Plockat undan i köket
* tömt soporna
* Slängt soporna
* Tömt diskmaskinen
* Fyllt diskmaskinen
* Vikt tvätt
* Hängt tvätt
* Kört igång torktumlare och en maskin tvätt
* Bäddad sängarna
* Klätt på mig
* Borstat tänderna
* Gjort en frukostsmoothie
* Kollat internetbanken!

NU väntar jag bara på att mamsen ska komma så vi kan åka ivägoch shoppa loss!


IKEA med mamsen imorgon

Imorgon ska det inhandlas lite smått och gott på IKEA. Följande ska inhandlas:


Rullgardin till babyrummet då det saknas persienner i det rummet.

 
En ny skötbädd samt klädsel till den, då katten punkterade den förra skötbädden vi hade.


Madrassskydd, både till spjälsängen och till Frejas säng då det snart är dags att börja träna potta med henne.


Tre såna hära mattor till Frejas rum, då de röda uppenbarligen är slut och verkar inte komma in, så får mattorna i Frejas nyrenoverade rum helt enkelt matcha hennes nya lampor istället.


Babyfiltar kan man aldrig få för många av, dessa verkar tunna och bra, lagom till de varma sommardagarna som komma skall :)


Nya backar till trofast-bokhyllan vi fick av min vän när vi var där och hälsade på.

Sen ska jag även se om jag kan hitta insats till gardroben som står i babyrummet. skulle behöva antingen två hyllplan eller trådbackar samt en klädstång. Sen är we good to go :)

Kommer svänga förbi Plantagen också så jag kan köpa lite påskliljor och lite andra blommor som man kan piffa upp med.


Wiii.....Zumba!


Jag har velat köpa Zumba fitness på träningsdvd länge, men har inte kommit loss att köpa det.
Idag fann jag på cdon.com att det släpps ett zumba fitness till wii :)
Så jag har förbokat spelet nu, släpps den 8 april.

Men jag tänkte att det kunde vara kul att ha hemma, kanske mjukstarta nu när man är gravid, men absolut köra stenhårt när ungen sen är ute!

Dans är ju en rolig träningsform!


Världens finaste Freja!


Freja har blivit så stor.... min lilla stora älskling.


Tvärdäckad liten tjej <3


sann lycka för en blivande treåring, Mamma Mu på datorn och glass!


Tidsfördriv

Hur gammal är du om fem år?
34
Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Freja och Johan
Hur lång är du?
173
Vem ringde du senast
Mamma igårkväll! Men hon svarade inte.
Vem ringde dig senast?
Min syster Helen
Hur löd det senaste sms:et du fick?
"Hoppas....."
Hur stor är din säng?
240
Har du stationär eller bärbar dator?
En av var ;) plus en handdator hehe
Hur många kuddar har du i sängen?
I sängen finns det 9 kuddar. Men jag har bara en när jag sover.
Hur många landskap har du bott i?
Ett-Skåne!
Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota
Tycker du om kinamat?
Ja det är okej! Men jag äter hellre Thai-mat
Tycker du om kaffe?
Riktigt kaffekärring. Som min väl kallar det: Det svarta guldet!
Sover du på någon särskild sida?
Nuförtiden blir det mest vänstersida, då graviditeten hindrar mig från att sova på mage.
Kan du spela poker?
Nej
Tycker du om att mysa/kela? 
Klart jag gör!
Känner du någon med samma födelsedag som din?
Jupp, tre stycken till o med
Vill du ha barn?
Ja, jag har ju redan en liten prinsessa och väntar ett barn till med bf den 14 juni. 
Föredrar du havet eller en bassäng?
Bassäng, nu sen man fick barn så upplever jag sanden som så bökig... har ju sand överallt.
Vad spenderar du helst pengar på?
Familjen! Skor är ju också trevligt ;)
Äger du dyrbara smycken?
Ja vigselringen!
Sover du med gosedjur?
Nej det var några år sedan. Jag har ju mannen att gosa med istället ;)
Vad har du för ringsignal?
coldplays- The Scientist
Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Nej inte ett enda :(
Vad har du närmast dig just nu som är rött?
Tulpanerna på bordet.
Flirtar du mycket?
Bara med min man
Kan du byta olja på bilen?
Kan kan jag säkert, men jag har ingen bil.
Vilken var den senaste boken du läste?
Trotsboken
Läser du dagstidningen?
ja aftonbladet på nätet
Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej
Dansar du i bilen?
Öhh?? sjunger möjligtvis... lite svårt att dansa i en bil, eller är det bara jag?
Vilken radiostation lyssnade du till senast?
Alltid Din Gata 100,6
Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
checklistor som ska följas nu när jag är ledig
När var du i kyrkan senast?
Minns inte, måste ha varit någons dop...Tuvas kanske!

Allsvenskpremiär och seger!



Igår drog allsvenskan igång igen! YES!

Den började med ett bortaderby på hemmaplan. Konstigt?
Tja, MFF hade TFF som första motståndare ut och dessvärre blev TFFs hemmaplan Vångavallen underkänd och därför spelades matchen på Swedbank Stadion.

Många har opponerat sig över detta. Men det är inte Malmös fel att TFF har Swedbank som backup arena vid såna här situationer. Att det sedan slopade sig så att TFF just i denna matchen möte Malmö, det var ju bara "olyckligt".

Hursomhelst. Säsongen har dragit igång och det betyder att våren äntligen är här.
Och till min stora lycka så har Comhem inte brutit sändningen hos oss, trots att vårt abonnemang gick ut den 31 mars. Tack för det! Så vi fick sett matchen hemma igår.

En mycket trevlig match. 2-4 slutade den och vinst till Malmö.

NICE!
Nästa match är hemma mot Halmstad på måndag den 11 april.

Innan matchen försökte vi skapa lite stämning här hemma och Freja gick igång ;) Min väluppfostrade dotter. Kolla klippet och njut, för det gör jag. Stolt som en tupp!


Tid att njuta!

Hej alla söta!
Som många av er vet så har jag två olika bloggar. Denna bloggen som handlar om min familj, mig, mina åsikter, fotboll, musik och så mkt annat. Den andra bloggen handlar enbart om min graviditet.

Idag går jag på semester och den 11 maj går jag på mammaledighet. SÅ nu är jag ledig fram tills bebisen kommer, så nu kan jag blogga mer. Var så duktig på att blogga när jag var hemma med Freja, men när man sedan började jobba igen som omprioriterade man sin tid, och då fick bloggen lida.

Men nu ska jag försöka bli bättre på det igen :)

Nu under min semester och ledighet så hade jag tänkt att jag skulle ordna ett par saker, så nu har jag gjort tre listor. checklistor!
En daglig checklista, en veckolista och en mini-projektlista!

Känns bra, så nu ska det bli ordning på torpet!

Men håll koll på bloggen nu, för nu jäklar ;)

Började dagen med en balja kaffe, mackor och lugn och ro. Härligt. Idag ska jag inte göra jättemycket. Plocka undan lite här hemma, bädda sängarna, förbereda middagen till ikväll, men annars bara ta det mycket mycket lugnt. Och sova middag ska jag med. Freja är på dagis, och skall hämtas efter middagsvilan kl 14.

Perfekt!

Ha en bra dag!


checklista



jag har bestämt mig för att göra en checklista nu när jag är ledig.
En lista över saker som behövs fixas här hemma, allt från dammsuga soffan på katthår till att gå till cykelhandlaren och lämna in cyklarna.

Ska göra en lista på små och stora saker, dagliga aktiviteter så som sängbäddning, köra en maskin tvätt, plocka in och ur diskmaskinen osv till veckoaktiviter. Allt för att inte bara sova mig igenom dagarna tills bebisen kommer.
Jag har en tendens att bli lite "lat" eller kanske snarare bekväm. Men det är klart att om jag är hemma hela dagarna så bör jag ju kunna göra lite saker. Inte storstäda huset varje dag, men ta något varje dag.

så det har jag lovat mig själv att göra..... så blir det säkert bra husfrid här hemma!


Ledighetskommittén

sådär ja, då var den 1 april 2011 här!
Tänk att det kunde gå så fort. Igår jobbade jag min sista dag som konferensansvarig på Scandic Segevång! Iaf fram till den 3 september 2012 då jag kommer tillbaka igen ;)

Nu ska jag bara vila mig i form fram till förlossningen.
Har inte varit någon rolig resa fram tills nu, men när man tittar på det så har det ju inte varit någon katastrof iheller, bara lite svackor!

Freja kommer att vara på dagis mån-fre mellan 8-14 fram till hennes sista dag innan sommaren den 3 juni. Frejas dagis är en fantastisk förskola. Så humana och tillmötesgående. Dom valde att se min semester som sjukskrivning, då jag faktiskt tagit semester istället för att bråka med försäkringskassan om havandeskapspenning osv.

Från den 3 juni till den 6 september ska Freja ha semester med mig, därefter börjar hon som 15 timmars-barn tis-tors 9-14. skönt att vi får hela sommaren tillsammans. Det är lättare att hitta på saker under sommaren, och Freja känner sig förhoppningsvis inte undanstött när lillasyster/lillebror är kommen, utan snarare känna sig delaktig i att få vara hemma med oss.

Johan planerar semester 3 veckor från o med den 13 juni som är dagen innan BF, och skulle liten titta ut innan så tar han ju pappadagarna då, annars lägger han till dom efteråt och förlänger istället. det skulle kunna innebära att han är hemma med oss från den 13 juni till den 22 juli, då han har dagar kvar på Freja som han också kan ta ut. Sen planerar han att ta ledigt en vecka i höst och sen till jul också :)

Underbart ska det bli iaf!

Om två veckor har vi bestämt oss för att påbörja vårt loungebygge! Sakta men säkert. Ska bli riktigt roligt!

Känns ofattbart att man ska vara ledig, men jag förtjänar det :)


RSS 2.0