Eurovision favoriter!







Bildregn :)

Freja mys.. man får passa på att njuta när hon väl ligge still ;)



Kusinträff på Espresso House!



Lässtund för Katten Gucci.



Min lilla tjej är inte så liten längre!

 

Freja hjälper till att baka... Hon är fantastisk på att vispa om man frågar henne själv. Jag tycker mest att hon slickar på sleven däremot hehe



  

Busa på lekplatsen med kompisarna Sam och Emira, dagis var stängt så vi hade en get-together med dagiskompisarna.

 


it is all about Freja!

Här kommer lite filmsnuttar på min lilla gullunge, det var länge sedan jag la upp filmklipp på henne. Så här kommer lite gott och blandat!




Hon vet att det är Malmö FF som gäller, och hon har morgongympa framför spegeln och kvällsgympa till Manboy varje dag... och när man frågar henne dumma frågor, får man också dumma svar ;)

Älskar dig Freja!


Jubileum

Idag för 1 år sedan var vi och tittade på huset första gången.
OCh tänka sig, idag ett år senare sitter vi hör i vårt drömhus och mår som små gudar. Hihi

Livet är verkligen underbart.
Kan dock inte förstå att vi äger det här huset och att vi har en trädgård.
Lyxigt värre!

Men det är sant!
Det här huset är vårt. Och jag ÄLSKAR det!


Mannen i mitt liv <3

Idag för 6 år sedan vaknade jag upp i min lägenhet på Branteviksgatan 14e i Malmö i vetskap om att Johan skulle ringa mig under eftermiddagen.

Vi hade bestämt att vi skulle träffas idag på Lilla Torg för att dricka öl och snacka lite skit, han skulle bara hjälpa sin bror med att skrapa tapeter i deras nya lägenhet.

Det jag inte visste då var att hans bror skulle bli vår grannne drygt 1½ år senare.

Jag tänkte på det imorse, det är 6 år sedan Johan hjälpte Dennis och Marre med deras nya lägenhet, idag bor dom i Ronneby, har två underbara barn. är gifta, Marre är klar med sin utbildning och Dennis har bytt jobb. Och på dessa sex åren har jag och Johan hunnit med att bli sambos, förlovade, gravida, gifta och husägare. Men det känns ibland lite som att livet jag och Johan har skapat tillsammans började vi att väva ihopa på Kronetorpsgatan, tillsammans med Johans familj, min familj, våra vänner, våra jobb osv.

Jag älskar verkligen vart mitt liv har fört mig, och jag glädjs över alla de människor som har kommit in i mitt liv och jag älskar och saknar alla de människor som har lämnat mitt liv.

Det känns stort! Det känns häftigt att bli vuxen!

Tänk... för 6 år sedan hoppade han av sin cykel framför mig på Lilla Torg och vinkade glatt ikläd mörkblåa jeans och matchande jeansjacka och med världens finaste leende. Jag minns även vad jag själv hade på mig... svarta byxor, ett svartlinne med rosa,vita och gröna blommor och utan på min MFF-hoodie med texten "Malmö Stadion är vår himmaborg".... det blåste väldigt mycket den dagen trots att vi redan började närma oss slutet av maj, så vi blev inte sittandes på uteserveringen så länge, vi får se vad dagens kväll ger oss.

Vi hade iaf tänkt cykla upp till Lilla Torg, det var ju så vi tog oss dit första gången.... det var så allt började på en cykel från Branteviksgatan och Johan från Saarisvägen....

Vi har hittat på mycket roligt sedan den dagen!

 
Karlaby Kro 2005/06

 



Budapest sommaren 2006



 

London julen 2006

Första ultraljudet i september 2007



Gravid i Rostock inför nyår 2007



  

Januari                April                   Maj 2008



Mina fina älsklingar i augusti 2008 <3


4 oktober 2008- Vi gifter oss och blir familjen Malmborg

Johan, Jag ÄLSKAR dig!


Soffa någon?

Säljer just nu vår blåa soffa om någon är intresserad?

Den ligger ute på blocket, men är du intresserad så kan vi alltid deala pris. Lagt ut den för 1200kr, nypris 5995 kr. 4 år gammal, fint skick.

Köptes dock som en bäddsoffa med bäddelen knäcktes vid ett tillfälle så den går ej att bädda ut. Men en fantastiskt skön soffa är det!


Vem kan ro utan åror?

Jag kan! För jag har lånat hem min svärmors roddmaskin, AND I AM LOVING IT!
Helvete vilken träningsvärk jag har i ryggen och nedre delen av magen (den man aldrig annars kommer åt).

Känns riktigt bra! Hämtade hem den i fredags, tränade i fredags, vilade i lördags, tränade i söndags, ska vila idag. Sen ska jag köra igen imorgon. Försöka köra varannan dag. OCh när jag fått in det där tempot ska jag lägga till Wiiet på mina vilodagar. Samtliga träningssätt tar mindre än 40 minuter per pass att genomföra, så det är inte helt omänskligt att köra varje dag. Sen kan man ju vila på helgen en dag :)


Natti Natti Lolan!

 

Charlie och Lola är Frejas ABSOLUTA favoritprogram just nu. Vet inte varför hon fastnat för just det programmet. Men det är ett väldigt sött program och lagom långt/kort för att Freja inte ska tappa intresset efter halva tiden.

Ikväll har hon sett 4 avsnitt av Lolan (som hon kallar Lola för) via Svt/play. Fantastiskt forum för oss småbarnsföräldrar. Det var en vän till familjen som tipsade om svt/play när dom höll på att bygga sitt hus och hade begränsat med yta hemma hos svärföräldrarna. Tack för tipset!

När Freja sett klart sina program och känner sig nöjd vinkar hon till datorn och säger: Natti Natti Lolan!


7 saker du inte hade en aning om!



Blev utmanad av Hanna att berätta 7 saker om mig själv som ingen vet, eller som ni inte vet.. och sen utmana 7 andra. Hmm... att hitta 7 nya att utmana är inget problem... men vad har jag för lik i gardroben??

1. Min absoluta favoritfilm är inte Yrrol som många skulle kunna tro, utan Stekta Gröna tomater! Varför? Det vet jag egentligen inte, jag tycker bara att det är en spännande, fin historia som skildrar hur våra liv vävs ihop... Älskar den filmen!

2. Har jag ett otroligt kom-ihåg. Minns t.ex. fortfarande vad jag hade på mig i skolavslutningen i 4an, varför jag valde de kläderna och hur jag kände den dagen. Vilka sånger vi sjöng i köran i kyrkan till julavslutningarna. Vad jag hade på mig första daten med Johan. Mitt aldra första mobilnummer. Släkt och vänners födelsedagar, portkoder osv. Siffror och namn! hihi

3. Att jag i likhet med Hanna ALDRIG kan hålla mig vaken en hel film. Det spelar ingen roll hur bra filmen är, soffan hemma i vardagsrummet är rena sömnpillret!

4. Att jag faktiskt är medlem i viktväktarna för 5 gången i mitt liv. Enda skillnaden den här gången är att detta är den absolut sista gången som jag skriver in mig som NY medlem!

5. Min absoluta favoritdryck ALLA kategorier är champagne! Finns inget godare än bubbel!

6. I min ungdom/yngre år testade de flesta sporterna man kan tänka sig, och är idag väldigt tacksam över att mina föräldrar lät mig prova på det jag efterfrågade. Men kanske borde dom satt lite krav på mitt sportande för det var ingenting som varade längre än en kvart ;) Fotboll, handboll, gymnastik, hästridning, dans, step-up, konståkning, simning, badminton.... Fast det positiva är att jag fick åtminstone testa så jag kunde utesluta att det var ingenting för mig ;)

7. Jag är SÅ tacksam för att jag är född till tjej, för när jag föddes så var min mammas två stora idoler Kim Wild och Elvis... och ni kan ju tänka er vad jag hade hetat om jag blivit kille ;) Då är det bättre att vara tjej, med ett pojknamn och veta att man är döpt efter en storstjärna från 80-talet ;)

Hoppas att det var något nytt för er att veta! :)

Jag utmanar:

Helle
Sarah
Marina
Hanna Roos
Beccy
Sandra
Anna


Världens finaste ord!

Min dotter kom precis och kramade mig och sa:
Älskar dig mamma!


Gänget med gung- RÖSTA!!!!!



Bandet i klippet ovan heter Simsoak och är FANTASTISKA. En del av gänget har jag gått i skolan med, och dom är grymt musikaliska och dom är verkligen värda all framgång i livet.

Därför uppmanar jag ALLA som läser i min blogg att rösta på dom i Talang 2010 den 28 maj!

Hands up for Simsoak!


anropar försvunnen!



Var har alla mina läsare tagit vägen??
Jag har inte fått en kommentar i min blogg på snart två månader!

:(

Jag ser ju att folk är här inne och läser...men ingen som kommenterar!

Det är lika öken ibland mina kommentarer som det är i Sahara....

Skärp er :P




Dagens me



Den här bilden tog en kollega till mig på mig för nån vecka sedan.
Ser så galet lycklig ut. Det är jag också.... Så jag tänkte vara ego nog att lägga upp den här, för att jag tycker den är fin... :)

Ha en riktigt skön helg allesammans!


Det går bra nu... kompis det går bra nu!

det är söndag, jag är gräsligt förkyld och hostig, men det är en toppensöndag iaf.
FOTBOLL, FOTBOLL och FOTBOLL!

Nu är det derby AIK-DIF. Gillar inte nåt av lagen, men måste jag välja blir det Aporna från Skansen. HATAR AIK. Nej inte AIK som klubb, eller Solna som förort... jag avkyr AIKs supportrar (då merparten av dom) för att dom kan inte uppföra sig ordentligt.

Efter att den här matchen är slut är det Liverpool-Chelsea, jag bryr mig inte nämnvärt, men det är rolig fotboll.

Dessvärre krockar Uniteds match mot Sunderland med Skånederbyt Malmö FF-Trelleborgs FF.

Och där får faktiskt Johan vika sig för mig. Så är det bara. Jag missar inte en Malmö match, punkt slut.

Trelleborg förlorade mot Åtvidaberg med 3-0 senast, vilket kommer innebära att dom är övertaggade inför dagens match. Solen skiner i Malmö, och vi har en vinst med oss från senaste matchen. Och faktum är att man är inte bättre än sin senast spelade match, och det resultatet säger ju att Malmö är bättre! Hoppas bara att spelarna tänker så också. För historien säger att MFF har svårt för att vinna över TFF. Förstår egentligen inte varför, det bara är så.

Men det är hemmaplan, vinst från förra matchen, förlust i förra matchen för TFF... jag tror på Malmöseger ikväll. 4-0.

Jag håller tummarna!


Turismkoordinatorn tipsar!

Dagens tips är idag: Österlen!

Jag älskar Österlen, det är för mig Skåne personifierat.

Här finns historia, sevärdheter, kultur, boende, barnaktiviteter.... you name it, Österlen got it!

Om jag får välja i sommar så kommer jag besöka följande platser på Österlen.



Ale Stenar en lagom mystisk plats, högt över havet. Underbart att besöka på sommaren. Men det är en riktig turistattraktion, så det kan bli trångt.



Glimmingehus är Nordens bäst bevarande Medeltida borg och är verkligen värd att besöka. Uppleva de spännande dödsfällorna som byggdes för att besegra fienderna.Häftigt att uppleva det "moderna" i en borg som är byggd på 1400-talet. För faktum är att borgen byggdes 1499, men trots detta så har borgen ett fantastiskt uppvärmningssystem. Och för den som vågar har dom under sommaren även spökvandringar här, dessa är dock mycket populära och blir snabbt uppbokade, så det gäller att vara ute i god tid.



Ystad Djurpark besökte vi förra året och blev positivt överraskade. En lagom stor djurpark men lagom exotiska djur. Ett stort plus för det lilla badlandet, lemurerna i slutet av parken, samt Papejogerna som satte ute, fritt i det stora trädet. skånes djurpark i all ära, men det känns stort och dyrt. Därför rekommenderar jag verkligen Ystad och deras djurpark. Många stora gräsmattor att sitta och avnjuta medhavd picnic.



Tosselilla är sommarlandet för stora och små. Redan förra sommaren var vi där med Freja. Och hon tyckte det var superkul med studsmattorna, djurparken och badet. Fast denna sommaren kommer det bli ännu roligare. Den här sommaren kan hon vara med och åka vattenruschkannor med faster och mig. Tosselilla är barnsligt roligt, och jag tycker faktiskt att alla borde åka hit, fast alla behöver inte åka hit just när jag tänker åka dit... det blir vansinnigt mycket folk där under sommaren. Men man kan ju välja en dag då det är mindre soligt... det är lika roligt ändå!


I got the vibes?!

Har funderat lite över vad jag skall använda mina friskvårdspengar till i år.
Det blir inget nytt kort på friskis, av de anledningar att jag inte tar mig tid att komma iväg på vardagarna, och helgerna vill jag spendera med Freja. Jag har valt att prioritera så.

Dessutom har jag mitt wii :)

Och så lånar jag hem roddmaskinen av svärmor, så blir det bra.

Har dock funderat lite på att gå på vibrationsträning. Finns ett ställe nära här som har en sådan maskin. Och det är inte speciellt dyrt. 15 minuters träning.... det har man ju alltid över.. minst en gång i veckan!

Vad tror ni??

10-kort för 300 kr. Får ju 1500 kr i friskvårdspengar. Det innebär 50 gånger. Kör man 1 gång i veckan.... ja då räcker det ju året ut. :)

Ska svänga förbi där innan jag hämtar Freja imorgon. För det hade blivit så bra, för dom har stänger kl 15 på fredagar och jag slutar kl 14. Då hade jag kunnat träna på fredagar innan jag hämtar Freja.

Tror faktiskt att jag ska köra på det.

dom har tydligen köpt in en Hula-hula-stol också... spännande!
Jag återkommer imorgon!


Dagens me



Jag har inte varit ett dugg duktig, inte skött min träning eller mina points.
Men jag har inte gått upp i vikt, och inte ner iheller för den delen.

Men igår när mina svärföräldrar skulle komma på besök så rotade jag igenom mina kläder och hittade de här byxorna, ett par byxor som jag köpte för ett år sedan, och då passade dom absolut inte. Koftan hade jag senast på mig när jag slutade 9an. en kofta i storlek 42-44. Vilket känns nice. Eftersom byxorna jag hade på mig när jag vägde in mig på vv för snart 2 år sedan var storlek 54!

Jag pratade med svärmor igår om vv och mötena, och vi bestämde att jag skulle börja åka dit med henne igen om onsdagar, och att det skulle bli ordning på torpet igen.

Ska även låna svärmors roddmaskin. Min orbitrek har ju gått i sönder, och jag har inte kommit för mig att laga den. Men dock varit sugen på en roddmaskin länge, tror det kan vara bra träning för mig med tanke på min dåliga rygg, även mage, ben och armar tränas ju bra med roddmaskinen! Ser framemot att få låna den, får se om vi kan komma iväg i veckan och hämta den :)


Vår Valborg

Valborg blev inte riktigt som vi hade planerat.
Våra kära vänner från Svedala skulle komma till oss och vi skulle ha picnic i Beijerspark. Men vädret var inte på vår sida. Det regnade mer eller mindre hela dagen, och när kvällen närmade sig så blev det väldigt blåsigt.

Så det blev picnic hemma i vardagsrummet och sen en kvart (försent) innan elden skulle tändas i parken begav vi oss ut. Elden hade nästan brunnit ner/ut när vi kom. Men det berodde faktiskt på att dom hade tänt den förtidigt.

Men det var mysigt att komma ut en stund, även om det blåste! Freja och Hanna var väldigt trötta småtjejer, men lika snälla som vanligt, båda två. Måste vara för att dom har sina mödrars gener ;)





Freja vs Mora Träsk


Här kommer de utlovade fotona och filmklippen från vår Mora Träsk-upplevelse.
Enjoy!



  






RSS 2.0