Recept!

Vet att det var en del som önskade recepten på den mat jag lagade förra veckan och fram tills igår. Jag har inte riktigt kommit loss innan av diverse anledningar. Men istället för att maila en var så lägger jag upp det här.

Enjoy!

Recept


Lyxig tacopaj


Pajdeg:

4 dl vetemjöl

½ tsk salt

2 tsk bakpulver

½ dl flytande margarin

1½ dl mjölk


Fyllning:

400 gram nötfärs

1 gul lök

1 röd paprika

1 grön paprika

1 påse tacokrydda

1 dl vatten


Granering:

2dl creme fraiche

2 msk majonäs

1 krm svartpeppar

1 dl riven ost

4 tomater

8 feferoni


Sätt ugnen på 200 grader. Blanda ingredienserna till pajdegen och kavla ut den tunt. Lägg den sen i en smord pajform och förgrädda i 10-15 min. Hacka lök, paprika. Bryn färs med lök. Häll på krydda, paprikan och vattnet. Låt småkoka i 10 min. Rör ihop fraiche, majonäs o svartpeppar. Bred blandningen över pajen. Skiva tomaterna o lägg ovanpå tillsammans med feferonin. Strö över osten och grädda i 20 min. servera med lite nachos.


Gulaschsoppa på nötfärs


2 gula lökar

2 vitlöksklyfter

2 röda paprikor

¼ rotselleri

3 potatisar

300 gram nötfärs

2 tsk paprikapulver

1½ tsk mejram

1½ tsk kummin

2 msk tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 liter vatten

2 kycklingbuljongtärningar


Finhacka lök och vitlök. Skär paprika, rotselleri och potatis i tärningar. Bryn färsen med lök, vitlök, paprika, selleri och potatis. Krydda med paprikapulver, mejram och kummin. Tillsätt tomatpurén, vatten och smula ner buljongen. Låt koka i 20-25 minuter och smaka av med salt o peppar. Servera gärna med en klick yoghurt.


Pasta med chiliräkor


Valfri mängd pasta

2 morötter

2 palsternackor

2 rödlökare

2 tsk olja

200 gram räkor

6 msk sweetchilisås

1 msk hackad vitlök

1 msk pressad lime


Koka pastan. Strimla grönsakerna. Fräs grönsakerna och vitlöken i oljan tills de mjuknar. Vänd i räkorna, chilisåsen, pastan och limen. Smaka av med salt och vitpeppar.


Kyckling med rostad vitlökskräm och Örtpotatis


500 gram kycklingfilé

1 tsk torkad chili

1 msk pressad citron

1 msk flytande honung

200 gram svamp

1 rödlök

1 kg potatis

2 tsk olja

2 msk färsk rosmarin (går lika bra med torkad)

4 stora vitlöksklyftor

2 dl creme fraiche

1 msk dijonsenap


Dela potatisen på mitten och lägg dom på en plåt. Ringla över oljan, strö på rosmarinen. Krydda med salt o peppar. Rostad i ugnen på 220 grader tills dom är mjuka. Blanda chilin, honungen och citronen och marinera kycklingen i minst 30 minuter. Stek kycklingen tills den är klar. Skala vitlöken och stek tillsammans med kycklingen. Skiva löken och svampen och stek upp enskilt. Blanda senap och fraichen med salt, peppar o ev, en nypa socker. Finhacka eller pressa den rostade vitlöken ner i blandningen. Servera kycklingen, de stekta grönsakerna och potatisen tillsammans med såsen. Gärna en sallad till.


Pastasallad med bacon och cashewnötter


6 dl kokt pasta

50 gram rökt skinka

1 pkt knaperstekt bacon

3 paprikor

1 rödlök

Sallad av olika sorter

Cashewnötter

Parmesan


Dressing:

1 msk olivolja

2 msk balsamvinäger

1 vitlöksklyfta

Franska örter


Strimla skinkan, bacon, paprika och lök. Lägg i en skål med sallad och pasta. Blanda samman dressingen och häll över. Strö över hackade nötter och parmesanost. Servera med ett gott bröd.


Pasta con carne


3 dl pasta

2 gula lökar

2 tsk flytande margarin

300 gram nötfärs

1-2 vitlöksklyftor

1 dl tomatpuré

1 burk krossade tomater

1 köttbuljongtärning

2 dl vatten

1 tsk chilipulver

1 krm cayennepeppar

1 grön paprika

1 tsk oregano

Soja

Salt o svartpeppar


Skala och hacka löken. Fräs i margarin i en gryta. Smula ner färsen och låt den bryna med. Pressa över vitlöken. Blanda i krossade tomater, tomatpuré och buljong. Späd med vatten. Tillsätt chili och cayenne. Låt småkoka under lock i 15 min. Skär paprikan i små bitar o tillsätt i slutet. Krydda med salt, peppar, oregano och soja efter smak. Blanda ner den kokta pastan.


Man kan tillsätta bönor om man vill också. Förslag: gogreen har tetrapakade bönblandningar som är perfekta.


Kassler med tomat och basilika


360 gram kassler

1 burk champinjoner

1 lök

1 burk krossade tomater

2 tomater

3 msk matlagningsgrädde

3 msk hackad basilika

Salt och pepper

Pasta i valfri mängd


Skiva kassler och lök, bryn försiktigt. Häll i svamp, grädde, tomater, tomatkross och basilika. Krydda och låt puttra ett par minuter. Servera med pasta, ris eller bulgur samt en sallad.


Pastasås med bacon och spenat


1 pkt bacon

4 dl spenat

1 tsk margarin

1 dl matlagningsgrädde

1 ask körsbärstomater

3 msk pinjenötter

4 msk parmesan

1-2 vitlöksklyftor

Salt o peppar

Valfri mängd pasta.


Koka pastan. Stek bacon tills knaprigt. Lägg över på tallrik med papper för att få bort fettet. Stek spenaten i margarin. Häll i grädden, vitlök, salt o peppar. Låt puttra ngr min. Lägg i tomater och bacon. Rosta och strö över pinjenätterna och parmesanost på pastan och såsen.


Kasslerlåda


400 gram kassler

2 msk senap

3 dl riven ost

3 gula lökar

1 tsk margarin

2½ dl matlagningsgrädde

1-2 tsk chilipeppar

2 tsk curry

Salt o peppar

Valfri mängd ris


Smörj en ugnsform med ½ tsk margarin. Skär kasslern i tunna skivor och lägg omlott i formen. Bred på senapen och strö över osten. Fräs skivad lök mjuk i resterande margarin. Ta upp löken ur pannan. Häll i grädden i pannan och rör ner kryddorna. Låt puttra ngr min. häll såsen över kasslern och täck med löken. Sätt i ugnen på 225 grader i 25-30 min. servera med ris och sallad.


Ostgratinerad basilikakotlett med pasta


4 fläskkotletter (fjärilskotletter är perfekta)

1 tsk margarin

Salt o peppar

4 skivande tomater

60 gram mozzarella

2 tsk hackad basilika

2 msk tomatpuré

2 dl grönsaksbuljong

2 msk persilja

1 krossad vitlöksklyfta

Valfri mängd pasta


Stek kotletterna 2 min på varje sida, salta o peppra. Lägg kotletterna sen i en ugnsfast form. Lägg på tomaterna. Täck med mozzarella och basilika. Gratinera i ugnen 7-8 min på 225 grader. Häll bort det mesta av fettet i pannan, vispa sen ur pannan med tomatpurén, buljong och persilja och vitlök. Lägg upp pastan. Häll på buljongen och lägg kotletten överst.

Gott till är enkel ruccola som man kan lägga på pastan innan kotletten.


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0