Tankarna om huset

Idag har vi pratat med vår bank. Och vi får lånet beviljat, trots att vi kanske inte har till de 10% i kontantinsats. Detta kunde som se mellan fingrarna med. MEN kravet var självklart att vår lägenhet säljs först innan vi kan köpa huset.

Och det har vi ju själv också kommit fram till.

Så vad gör vi nu?
Jo, jag har pratat med mäklaren. Och vi har sagt det att vi ger vad säljarna har begärt för huset med det kravet att vi skriver i kontraktet att vi måste få sålt vårt hus för det vi har begärt eller mer inom två månader, annars så bryts avtalet.

Mäklaren ringde upp säljarna och meddelade detta, varpå mannen i huset tyckte det lät som en bra deal. Men var dock inte övertygad om att hans fru skulle gå med på det.

Vad gör vi då?

Mäklaren är övertygad om att vår lägenhet blir såld. Och det är ingen annan som har lagt bud på huset. Och det är inte säkert att någon annan gör det iheller. Och då löser det sig kanske iaf.
Det tråkiga är om dom inte vill skriva detta kontrakt med oss, vi beslutar oss för att sälja ändå och hoppas på det bästa, och det sen blir budgivning på huset. För då är vi körta. Vi kan inte ge mer för huset än vad dom begärt.

Men vi kan väl hålla tummarna för att dom går med på avtalet!

Hursomhelst så ska jag och svärmor dit och kolla på det igen imorgon! Svärmor får ta på de kritiska ögonen och syna huset, eftersom jag och Johan redan är helt förtrollade!

Kommentarer
Postat av: Hannii

Pyss Puss.. same shit, different name ;)

2009-06-05 @ 08:37:02
URL: http://lifeofhannii.blogg.se/
Postat av: Maria

Vi fick göra samma när vi skulle köpa vårt hus men vi fick bara 1 månad på oss att få vår lägenhet såld - och det gick vägen! Håller tummarna!

2009-06-05 @ 10:05:22
Postat av: Maria

Vi fick göra samma när vi skulle köpa vårt hus men vi fick bara 1 månad på oss att få vår lägenhet såld - och det gick vägen! Håller tummarna!

2009-06-05 @ 10:05:34

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0