Inspektionsligan

Igår var vi och kollade på huset igen, tillsammans med hela inspektionsligan.
Mina föräldrar och Johans föräldrar!

Och huset fick ju merän godkänt, invändet! Däremot hade alla fyra åsikter om hur det såg ut på utsidan, och då snackar vi inte om tomten utan om fasaden.

Den behövs målas, och den hade behövt målas för 2 år sedan. Dessutom behövs ett par brädor bytas ut och golvet på balkongen måste bytas ut. Jag tyckte själv att det såg lite torrt ut när vi varit där och kollat, men inget jag tänkte så mkt på.

Men som min pappa sa, det går minst 5 stycken 10 liters burkar med färg, samt plåtfärg till fönsterna och så måste man hyra in en lift för att komma åt överallt. Jaha!!!

Så vad händer nu?

Vi har skrivit på, och vill givetvis flytta dit. Och frågan är om man någonsin kan köpa ett hus där det inte är någonting alls att fixa vid?! Det känns okej, det är ju trots allt sommar, så det fixar vi nog på en helg om vi hjälps åt!

Säljarna var här och kollade på vår lägenhet efter att vi hade tittat på huset. Och hade mannen fått bestämma så hade dom köpt vår lägenhet utan att blinka. Men frugan är inte fullt så övertygad. Men vi får se vad dom säger. Johanna skulle återkomma idag.

Det hade varit bra om dom velat köpa vår lägenhet, då hade det ju blivt en snabb affär. Nackdelen är dock att det inte finns öppning för en budgining vilket kan ligga oss till "last".
Men däremot har vi sagt att OM dom köper vår lägenhet så ska vi ha 1 miljon för den.

Dels ska vi ha tillbaka de 30 000 kr som dom fick extra. Dom fick de 30´ extra för att dom hade skrivit ett avtal med en säljare på en lägenhet. Och denne säljare hade lagt på 40´ på priset på lägenheten för att skriva in i deras kontrakt att köpet träder endast i kraft om dom får sålt inom 2 månader. Samma sak som vi har skrivit i vårt kontrakt på huset.

Men dom har ju inte skrivit på det kontraktet uppenbarligen eftersom dom vill kolla på vår lägenhet. Märkligt!

Ja hur som helst, är dom intresserade av vår lägenhet så är det en miljon som gäller. De 30´som dom fick extra samt 20´extra för målningen och det extra arbetet som krävs på fasaden!

Det tycker inte jag är mer än rätt!

Problemet kommer dock OM dom inte vill köpa vår lägenhet. Hur gör man då?
Vi har ju redan skrivit på kontraktet med 2,4 miljoner som pris.... hmm... jag tycker definitivt att vi på någotvis ska få 20 000 i rabatt för det som behövs göras på fasaden.

Ja, vi får ta en sak i taget! Väntar på att Johanna ska höra av sig idag.
På onsdag är det visning på vår lägenhet för första gången!

Vi får hålla tummarna!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0